Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

AΘΩΟΣ Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ


Αθωωτική ήταν η απόφαση για το Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ.Αμβρόσιο με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Δικαστή σύμφωνα με την οποία "Το κείμενο του Μητροπολίτη (κατά των ομοφυλοφίλων) δεν προκάλεσε κίνδυνο ούτε παραβίασε την κείμενη νομοθεσία σχετικά το κατηγορητήριο".
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ακροαματική διαδικασία στο Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου όπου εκδικάστηκε η μήνυση που κατέθεσαν εννέα πολίτες, ενάντια στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κ. Αμβρόσιο, για  «δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος», με αφορμή άρθρο του στις 4 Δεκεμβρίου του 2015,  όταν εξ αφορμής του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών, προέτρεψε από προσωπική του ιστοσελίδα στην άμεση και έμπρακτη αποδοκιμασία των ομοφυλόφιλων.
Οι μάρτυρες που εξετάστηκαν ήταν συνολικά οκτώ. Ανάμεσα στους συνηγόρους υπεράσπισης βρίσκεται ο Γιώργος Μπέσκος, πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αιγίου, και δικηγόρος ο Βασίλης Οπλαντζάκης.
Μάρτυρας υπεράσπισης ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κος Λαζουράς
Υπερασπιστική ήταν η γραμμή του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Λαζουρά, ο οποίος επεσήμανε ότι ο Μητροπολίτης έχει διατελέσει θεάρεστο έργο στον Δήμο Καλαβρύτων και στον Δήμο Αιγιάλειας με πλούσια κοινωνική δράση, επισημαίνοντας ότι στα ιδρύματα της Μητροπόλεως  εξυπηρετούνται και περιθάλπονται χωρίς καμία διάκριση, φυλετική η κοινωνική, όλοι, προσφέροντάς τους τροφή και ρουχισμό, έχοντας πάντα την πόρτα της τοπικής εκκλησίας ανοιχτή σε όλους χωρίς διακρίσεις. Τόνισε δε ότι σε καμία περίπτωση οι δηλώσεις του Μητροπολίτη δεν είναι εχθροπρακτικές.



Συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια του Αιγίου πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης οργανώσεις αντιεξουσιαστών της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής και εκπρόσωποι της LGBT (διαφυλικοί, ομοφυλόφιλοι). Οι αντιεξουσιαστές περίπου 70 άτομα, ανάρτησαν πανό διαμαρτυρίας ενώ δεν έλειψαν και τα επεισόδια έξω από το δικαστικό μέγαρο όπου επιτέθηκαν στον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη ο όποιος φυγαδεύτηκε από το χώρο.
Από τα επεισόδια σημειώθηκαν υλικές ζημιές στο δικαστικό μέγαρο.

Το Ιστορικό
Τον Δεκέμβρη του 2015 ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος έγραψε ένα άρθρο στο προσωπικό του ιστολόγιο, στο οποίο γινόταν ρητορική μίσους και προτροπή σε βία σε βάρος των ομοφυλόφιλων.
Στο άρθρο γινόταν, μεταξύ άλλων, κάλεσμα στους πιστούς να εναντιωθούν στα άτομα με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό: «Μην τους πλησιάζετε! Μην τους ακούτε! Μην τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της κοινωνίας! Δεν μπορούν κάποιοι ξεφτιλισμένοι να υπερασπίζονται δημοσίως τα πάθη της ψυχής τους!».
«Ε λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρις-χειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζουν στα τρελλοκομεία!», σημειωνόταν.
Στις 16 Ιανουαρίου 2016 εννέα ομοφυλόφιλοι κατέθεσαν μήνυση κατά του Μητροπολίτη για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους με βάση το άρθρο 1 του νόμου 4285/2014 για την καταπολέμηση του ρατσισμού, αλλά και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, σύμφωνα με το άρθρο 196 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο «θρησκευτικός λειτουργός ο οποίος κατά την ενάσκηση των έργων του ή δημόσια και με την ιδιότητά του προκαλεί ή διεγείρει τους πολίτες σε εχθροπάθεια κατά της πολιτειακής εξουσίας ή άλλων πολιτών τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».
Ο εισαγγελέας, ο οποίος έκανε δεκτή τη μήνυση, παρέπεμψε τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο σε δίκη, η οποία ξεκίνησε σήμερα.
Ούτε η Ελληνική Σημαία που βρίσκεται στον ιστό στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων στο Αίγιο γλίτωσε από τις δράσεις των αντιεξουσιαστών.

Σήμερα είναι προγραμματισμένη η δίκη του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο για σχόλια του κατά των ομοφυλοφίλων.
Στο Αίγιο συγκεντρώθηκαν και πολλά άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου οι οποίοι επιτέθηκαν με πέτρες κατά του Δικαστικού Μεγάρου Αιγίου αλλά και κατά του πρώην βουλευτή Αχαΐας της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη. Στην συνέχεια ανάρτησαν πανό έξω από το Δικαστικό Μέγαρο.
Στην συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο του Αιγίου ενώ όταν έφτασαν στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης έγραψαν συνθήματα έξωθεν του Ναού ενώ στο στόχο τους μπήκε και η Ελληνική Σημαία που βρισκόταν σε ιστό στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων την οποία και κατέβασαν.
Η παρουσία της Αστυνομίας είναι διακριτική.

5 σχόλια:

  1. ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, Α΄ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10, Στίχοι: 20 ..."οὐ θέλω δὲ ὑμᾶς κοινωνοὺς τῶν δαιμονίων γίνεσθε. 21 οὐ δύνασθε ποτήριον Κυρίου πίνειν καὶ ποτήριον δαιμονίων· οὐ δύνασθε τραπέζης Κυρίου μετέχειν καὶ τραπέζης δαιμονίων. 22 ἢ παραζηλοῦμεν τὸν Κύριον; μὴ ἰσχυρότεροι αὐτοῦ ἐσμεν;"
    Όποιος έχει εκκλησιαστική κοινωνία (μνημόνευση, συμπροσευχές , συλλείτουργα) με αμετανόητους αιρετικούς οικουμενιστές μολύνεται και μολύνει πνευματικά, αν μάλιστα είναι Επίσκοπος ή ιερέας οδηγεί στην απώλεια και το ακατήχητο ποίμνιό του...

    ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΠΡΟΣ ΓΑΛΑΤΑΣ Κεφ. 1, στίχος: 8 "ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ' ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω.

    Όσοι λοιπόν προτιμούν την αιώνια κόλαση προδίδουν τον Χριστό και την Μία Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία Του κλείνοντας τα μάτια της ψυχής τους μπροστά στην αλήθεια του Αναστημένου Θεανθρώπου Χριστού και των Αγίων Θεοφόρων πατέρων μας αλλά τουλάχιστον μην προσπαθούν να παρασύρουν αθώες αθάνατες ψυχές στην αιώνια κόλασή τους.

    ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Β΄ ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6, ΣΤΙΧΟΣ 17: "ΕΞΕΛΘΕΤΕ ΕΚ ΜΕΣΟΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΦΟΡΙΣΘΗΤΕ, ΛΕΓΕΙ ΚΥΡΙΟΣ, ΚΑΙ ΑΚΑΘΑΡΤΟΥ ΜΗ ΑΠΤΕΣΘΕ, ΚΑΓΩ ΕΙΣΔΕΞΟΜΑΙ ΥΜΑΣ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέστα Ευστάθιε!Με αυτόν είναι φίλος ο ιστολόγος και τον πενεύει.

      Διαγραφή
    2. Ο άγιος Αιγιαλείας είναι αντιοικουμενιστής. Δεν ἀπτεται ακαθάρτων. Δεν είναι φιλοπαπικός, δεν είναι φιλενωτικός, δεν είναι ενωτικός, δεν είναι Κολυμπαριστής. Ἀρθρωσε οξύν λόγον και ενίοτε υπέρ το δέον παρορμητικόν εναντίον των κοσμικών ομοφυλοφίλων παραβλέποντας όμως και ἀρα αθωώνοντας τους ρασοφορεμένους τοιούτους που, δεν μπορεί, θα άκουσε για την ύπαρξή των, έστω από τον μακαριστό Χριστόδουλο που μίλησε για το "κουσούρι" μερίδος του κλήρου ή από τον μακαριστό Καντιώτη όταν βροντοφώναζε στεντορεία τη φωνή: "δεν θα κάνουμε την Εκκλησία εκκλησία των π/δων των π/δων των π/δων", ή από τους άλλους επισκόπους που διελέγοντο: "τι λες μωρή" "πήγαινε να παίξεις με τις κούκλες σου" κλπ.

      Διαγραφή
    3. Ναι όμως δεν ξέρει από που πηγάζει το Άγιο Πνεύμα και δεν θα μας διδάξει ποτέ ότι ο Πάπας είναι αιρετικός!Αυτά μην μην τα ξεχνάς κ.Ανωνυμάκη.Σε λίγες ημέρες θα τον ρωτήσω αν έμαθε από που πηγάζει το Άγιο Πνεύμα και γιατί ο αντίχριστος Πάπας δεν είναι αιρετικός.

      Διαγραφή
    4. Που έχεις τα κότσια εσύ κ.Ανωνυμακη 3:26μμ να ρωτήσεις τον Άγιο Καλαβρυτων εσύ ρωτά κανένα από αυτούς του μικρού αναστηματος κληρικούς που συναναστρεφεσαι.Φιλικα σε προτρεπω και όχι κακοπροαίρετα.

      Διαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου