Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΙΤΗ




Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΙΤΗ



Απομαγνητοφωνημένη ομιλία του ιεροκήρυκος π.Δανιήλ Αεράκη, αρχιμανδρίτου, με δημοσια ελευθερη συζητησι.

ΨΕΥΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ

«Μ ταρασσσθω μν καρδα μηδ δειλιτω» (Ιωάν.15,27, πρβλ. Ιωάν.14,1)
Πάντοτε επίκαιρη  η προσταγή αυτή του Κυρίου μας, ιδίως στις μέρες μας, που υπάρχει αληθινή τρομοκρατία αλλά και ψεύτικη,  και τρομοκρατία της σκιάς.

-Η αληθινή τρομοκρατία είναι η τρομοκρατία που υπάρχει έξω: Η τρομοκρατία των πειρασμών, η τρομοκρατία που επιβάλλει το κακό και τη διαφθορά, η τρομοκρατία της βίας.

- Και υπάρχει και η ψεύτικη τρομοκρατία:  Τα μορμολύκεια.  Η απάτη. Ο Απόστολος Παύλος, λοιπόν, αγαπητοί μου αδελφοί, επειδή αγαπούσε πολύ τα πνευματικά του παιδιά τα οποία τα γέννησε και μερικά στη φυλακή τα γέννησε, εν Χριστώ Ιησού, και επειδή φοβόταν πολύ μήπως αποπροσανατολιστούν από το πρόσωπο του Ιησού Χριστού τα παιδιά του, οι χριστιανοί, και επειδή φοβόταν μήπως τεντώσουν, όπως γράφει, τα αυτιά τους σε εκείνους  οποίοι ήσαν «κνηθόμενοι την ακοήν» [«σται γρ καιρς τε τς γιαινούσης διδασκαλίας οκ νέξονται, λλ κατ τς πιθυμίας τς δίας αυτος πισωρεύσουσιν διδασκάλους, κνηθόμενοι τν κοήν» (2 Τιμ.4,3)]· δηλαδή «γαργαλούσαν  τα αυτιά» των ανθρώπων,  γι΄ αυτό εφιστά την προσοχή όλων των χριστιανών της εποχής, και των αιώνων, και των σημερινών, να προσέχουν μπροστά στην απάτη, τη θρησκευτική απάτη που είναι η χειρότερη απ’  όλες τις απάτες.

Βασικά, ένα θα πω στην αρχή, ότι ο Χριστός με την Πρώτη Του Παρουσία και με τη Δευτέρα Του Παρουσία, που είναι πιο σίγουρη από την πρώτη ότι θα γίνει, ο Χριστός ήταν είναι και θα είναι ο Ήλιος της αγάπης, της αλήθειας και της Πίστεως βέβαια ο Ήλιος.    Επομένως «όποιος ακολουθεί τον Χριστό», λέει ο ίδιος, «ο μ περιπατήσ ν τ σκοτί, λλ’ ξει τ φς τς ζως» (Ιωάν. 8,12).



ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ – ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ – ΥΙΟΣ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ

Επειδή στις μέρες μας πολλοί σύρονται και παρασύρονται μ’ αυτό που ακούτε αυτές τις μέρες που έχει τρελάνει τους χριστιανούς,  απλοποιώ και το λέω «κάρτα του πολίτη», δεν είναι αυτό το θέμα σήμερα όμως, παρεμφερές. Επειδή πολλοί παρασύρονται στην εξέταση του μέλλοντος,  του μελλοντικού «αντικειμένου», του μελλοντικού «αντιχρίστου», του μελλοντικού «αθέου», του μελλοντικού «εκτάκτου σημείου» όπως λένε, του μελλοντικού «εκτάκτου προσώπου» όπως λένε, εγώ δεν το βρήκα πουθενά βέβαια όπως θα σας το αποδείξω, κι επειδή γύρω από αυτό το θέμα του «υιού της απωλείας», «υιού τη ανομίας», του «αντικειμένου», ποικίλα ονόματα δίνουν, και  παίρνουνε  πολλά ονόματα και από την Αγία Γραφή, και φυσικά τρομοκρατούν  τους ανθρώπους, γι΄αυτό σήμερα θα βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους ΑγιοΓραφικά και ΑγιοΠατερικά.

- Άλλο, αδελφοί μου, έξαρσις του κακού από αντίθεες δυνάμεις και από αντίχριστες δυνάμεις, από αντιχρίστους και των τριών γενών, υπάρχουν οι αντίχριστοι,  με όμικρον γιώτα, άντρες δηλαδή, αι αντίχριστοι, θηλυκού γένους, γυναίκες,  όλο λέμε ο αντίχριστος, γιατί δεν λέμε η αντίχριστος, κι είναι πιο πολλές οι γυναίκες αι αντίχριστοι, και υπάρχουν και τα ουδέτερα, τα αντίχριστα. Πάντα λοιπόν υπήρχαν οι αντίχριστοι, αι αντίχριστοι, τα αντίχριστα και τι είναι; Να σας το πω ποια: Μια έξαρση του κακού.  Πάντα υπήρχε το φώς, πάντα υπάρχει το σκοτάδι. Πάντα υπήρχε ο Χριστός, πάντα θα υπάρχει ο αντίχριστος. Εάν λοιπόν το πρόσωπο που λένε μερικοί ότι θα έρθει κάποτε  αυτό το πρόσωπο, και που νομίζουν μερικοί ότι είναι ένα απ’  τα πρόσωπα ή τα πρόσωπα που τα ονομάζει ο Απόστολος Παύλος στη Δευτέρα προς Θεσσαλονικείς επιστολή…

Παρένθεση:  Όταν με αξίωσε ο θεός να τελειώσω την ερμηνεία του αποστόλου Παύλου και η τελευταία επιστολή που μου είχε απομείνει ήταν η Δευτέρα (Β)’ προς Θεσσαλονικείς επιστολή, όταν εξεδόθη, μου είπε κάποιος  σπουδαίος θεολόγος και επίσκοπος: Λέει «-ερμηνεύσατε και την Δευτέρα προς Θεσσαλονικείς;» Λέω «με την χάρι  του Θεού». «-Α, πολύ ωραία! Τότε θα δούμε, λέει, μέσα ποιος είναι ο Αντίχριστος!». Λέω, «Σεβασμιώτατε, δεν υπάρχει η λέξις αντίχριστος στη Δευτέρα προς Θεσσαλονικείς Επιστολή» «Μα ξέρεις, μου λέει, εκεί δεν υπάρχει…  εκεί δεν μιλάει για ένα μυστηριώδες πρόσωπο που το ονομάζει … » (Β΄Θεσ. 2’5 κ.ε) .«-Να σας το θυμίσω εγώ πως το ονομάζει», γιατί προσπαθούσε να θυμίσει τα ονόματα. «Το ονομάζει ο «υιός της απωλείας», το ονομάζει «ο άνθρωπος της ανομίας», το ονομάζει «ο αντικείμενος», τον ονομάζει «ο υπεραιρόμενος», τον ονομάζει «ο θρονιασμένος μέσα στον Ναό», τον ονομάζει «ο κατέχων», το ονομάζει «το κατέχον»,  όλα αυτά τα ονόματα, ναι υπάρχουν,  λέω, στη Δευτέρα προς Θεσσαλονικείς Επιστολή, αλλά, ποιος σας είπε ότι αυτά τα ονόματα ταυτίζονται με  κάποιο πιθανό πρόσωπο που λέγεται «Αντίχριστος»» ; Εάν λοιπόν το πρόσωπο αυτό που άλλοτε λέγεται αντικείμενος, υπεραιρόμενος, άνθρωπος της αμαρτίας, υιός της απωλείας, άνθρωπος της ανομίας, κατέχων, το κατέχον, εάν όλα αυτά δηλώνουν παρακαλώ τον αντίχριστο, έχω να κάνω μερικά απλά ερωτήματα:

-Το ένα ερώτημα είναι, γιατί ο Χριστός χρησιμοποίησε τον όρο «υιός της απωλείας» και γιατί ο Απόστολος Παύλος χρησιμοποιεί τον όρο «αντικείμενο» για μία γυναίκα.  Ο μεν Χριστός χρησιμοποιεί τον όρο «υιός της απωλείας» για έναν άντρα. Ποιον ονομάζει ο Χριστός «υιός της απωλείας», το θυμάστε;  (το ακροατήριο απαντά: Τον Ιούδα! )

Ο π. Δανιήλ συνεχίζει:  - Τον Ιούδα,  α μπράβο! « υἱὸς τς πωλείας» (Ιωάν. 17,12 πρβλ. Μαρκ. 14,21).

Έ, λέει κι ο Απόστολος Παύλος ότι θα έλθει ο υιός της απωλείας.  Σας ερωτώ λοιπόν: Εάν  υιός της απωλείας ίσον ο αντίχριστος, το μυστηριώδες πρόσωπο που κρύβεται πίσω απ’ το θηρίο του δεκάτου τρίτου κεφαλαίου της Αποκαλύψεως και πίσω απ’ το χάραγμα και πίσω απ’ το σφράγισμα και πίσω από τον μυστηριώδη αριθμό χξστ’ αν λοιπόν, προσέξτε τη λογική της Γραφής τώρα! και τη δική μου φυσικά,  εάν ο υιός της απωλείας είναι ο αντίχριστος, τότε  ο Ιούδας είναι ο αντίχριστος!  Ότι ο Ιούδας κατάντησε αντίχριστος αφού πήγε κόντρα στο Χριστό και τον πρόδωσε τον Χριστό, αυτό είναι γεγονός. Είναι εκ των πρώτων αντιχρίστων. Αλλά το ότι ο Ιούδας  «θα»  είναι  «ο» μελλούμενος αντίχριστος, που λένε μερικοί, αφού θα είναι ο υιός της απωλείας, ε, τότε,  δεν είναι ανοησία;  Ήρθε λοιπόν ο αντίχριστος κατά το λόγο του Κυρίου. Και δεν ήρθε ένας!  και δεν ήρθαν δύο!  και δεν ήρθαν τρεις!  ήρθαν χιλιάδες,  ήρθαν εκατομμύρια.   Εάν λοιπόν «ο αντικείμενος», κάθε ένας που πάει κόντρα στον Χριστό ,  «ο αντίχριστος», το μυστηριώδες πρόσωπο, τότε, με συγχωρείτε, μία γυναίκα της εποχής μας, δεν είναι μία, είναι δύο, είναι τρεις, είναι πέντε, είναι δέκα, είναι εκατό χιλιάδες, είναι ένα εκατομμύριο στην Ελλάδα, είναι κάπου δύο εκατομμύρια στην Ελλάδα, τότε αυτές οι γυναίκες είναι οι αντίχριστες, το ότι είναι αντίχριστες διότι πάνε κόντρα στο θέλημα του Θεού, (ο  π.Δανιήλ αναφέρεται  στις εκτρώσεις και στην αποφυγή τεκνογονίας)  φυσικά είναι! Αλλά όχι  «είναι το μυστηριώδες πρόσωπο που πρέπει να φοβόμαστε ότι τάχα θα έρθει κι άμα έρθει, θα μας φάει», ξέρετε! «Κι άμα θα’ρθει», αυτός ο αντίχριστος «θα καταργήσει την ελευθερία μας»! Κι αυτός ο αντίχριστος «μ’ ένα μαγικό τρόπο θα μας μεταβάλει σε πιόνια, όπως με το μαγικό ραβδάκι της η Κίρκη μετέβαλε τους ανθρώπους σε γουρούνια»!  Ε, αυτό δεν νομίζετε ότι είναι υβριστικό εναντίον της εν Χριστώ Ιησού ελευθερίας και του Αίματος του Ιησού Χριστού και του Σταυρού και της Αναστάσεως;



ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΣ - ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ- ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ – ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΕΚΝΟΓΟΝΙΑΣ – ΤΣΙΠΑΚΙ – ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ

-Ακούστε λοιπόν ο Απόστολος Παύλος ποιο πρόσωπο ονομάζει «αντικείμενο» (Β΄ Θεσ.2,4) Γιατί, λέει (λένε)  να:  μιλάει για αντικείμενον  και ο αντικείμενος είναι ο αντίχριστος. Ο απόστολος Παύλος μιλάει για «αντικείμενον» ξέρετε που χρησιμοποιεί την λέξι;

Στο θέμα που όντως συμπεριφέρονται οι άνθρωποι σήμερα εναντίον του θελήματος του Θεού. Στο θέμα της τεκνογονίας παρακαλώ!

 Ακούστε τι λέει ο Απόστολος Παύλος: «Θέλω οι γυναίκες», νεότερες μάλιστα,  «νεοτέρας τας γυναίκας», το λέει στην πρώτη προς Τιμόθεον επιστολή  «θέλω νεοτέρας γαμείν!». Να παντρεύονται. Προκειμένου να περιεργάζονται και να κουτσομπολεύουν και να δημιουργούν προβλήματα μες στην Εκκλησία και μάλιστα οι νεαρές  χήρες, που ήταν την εποχή εκείνη, «θέλω να παντρεύονται, να μπαίνουν στο ζυγό του γάμου». Παρακάτω:  «βούλομαι γαμείν, τεκνογονείν» ! [«βούλομαι ον νεωτέρας (χήρας) γαμεν, τεκνογονεν, οκοδεσποτεν, μηδεμίαν φορμν διδόναι τ ντικειμέν λοιδορίας χάριν.  δη γάρ τινες ξετράπησαν πίσω το σαταν» (Α΄Τιμ.5,14-15)]

Ας τ΄ακούσουν μερικοί  που δεν θέλουν να καταλάβουν ότι η αποφυγή της τεκνογονίας είναι το πιο αντίχριστο σχέδιο του χειρότερου Αντιχρίστου! Κανείς δε μιλάει γι’ αυτό, ούτε για τις εκτρώσεις πού ΄ναι το αίσχιστο του Αντιχρίστου, κανείς δε μιλάει!  Αλλά… «θα ‘ρθει κάποιος «αντίχριστος» και θα μας  βάλει το τσιπάκι και δεν θ’ αγοράζουμε ψωμί και φασόλια» !!! Αυτό μας νοιάζει!!!  Δηλαδή έτσι δεν θα μπορούμε να αγοράσουμε, δηλαδή θα πεινάσουμε!!!  Αδελφοί μου, όπως πάμε θα πεινάσουμε και πεινάνε πολλοί άνθρωποι. Επειδή πεινάνε στη Γη, ο «αντίχριστος» τους έκανε να πεινάνε;  Η δική σου αντίχριστη συμπεριφορά, η δική μας πλεονεξία,  μέσα μας τον έχουμε τον αντίχριστο!!!   Ακούστε λοιπόν τον Παύλο και ν’ αφήσουμε τα παραμύθια και να δεχτούμε την αλήθεια. Λέει ο Παύλος, λοιπόν: «θέλω τις γυναίκες: γαμείν, τεκνογονείν, οικοδεσποτείν» ! Στο σπίτι τους νοικοκυρές, μητέρες, στοργικές, μαγείρισσες. Αυτό δεν αποκλείει να δουλέψει η  γυναίκα σε μια όντως γυναικεία διακονία. Στον κόσμο υπάρχουν επαγγέλματα που προσιδιάζουν στις γυναίκες.

Παρακάτω: «Μηδεμίαν αφορμήν διδόναι», να μη δίνουν καμμιά αφορμή «τω αντικειμένω»! » (Α΄Τιμ.5,14-15). Στο Διάολο, στον Αντίχριστο, μη δίνουν αφορμή λοιδωρίας κάποιου, διότι όπως συμπεριφέρονται οι γυναίκες οι διεφθαρμένες που τσαλαπατούν το νόμο της τεκνογονίας κι έχουν ανακαλύψει πολλούς τρόπους και οι άντρες και οι γυναίκες, αλλά οι γυναίκες έχουν την δυνατότητα να διορθώνουνε το κακό, άρα, δεν υπάρχουν (μόνο) οι αντίχριστοι, υπάρχουν και αι αντίχριστοι, σήμερα λοιπόν οι λεγόμενο Ορθόδοξοι Χριστιανοί στην Ελλάδα κατά 99,5 % καταπατούν ασύστολα το θέλημα του Θεού στο ζήτημα της τεκνογονίας και κατά τα άλλα  ασχολούμαστε αυτές τις μέρες αν θα πάρουμε την κάρτα του πολίτη, αφού έχουμε προσλάβει μέσα μας και τον έχουμε δεχτεί, όλον τον αντίχριστο μέσα μας και μας κάνει ό,τι θέλει!!!



ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΥΠΕΡΑΙΡΟΜΕΝΟΣ ΕΙΣ ΘΡΟΝΟΝ ΘΕΟΥ – ΘΗΡΙΟΝ ΤΑ ΠΑΘΗ

ΔΕΣΠΟΤΙΣΜΟΣ

 Εάν λοιπόν, μερικοί λένε, μα ο αντίχριστος δεν θα’ναι αυτός που λέει ο Απόστολος Παύλος στη Δευτέρα προς Θεσσαλονικείς Επιστολή, ότι θα έρθει με μια έξαρση και μια έπαρση υπεραιρόμενος εγωϊστικά,  και μάλιστα, λέει,  θα μπει και μέσα στο ναό του Θεού και θα καθίσει στο θρόνο, έτσι,  δεν το λέει αυτό, λέει;  (Β΄Θεσ.2,5)   λέει μάλιστα ο Απόστολος Παύλος «θα έρθει εις τον Ναόν του Θεού ως Θεόν καθίσαι και θα θρονιαστεί, ε, νάτος θα΄ρθει». Πότε θάρθει, άντε ψάξτε να βρήτε πότε θά΄ρθει! Θα σας πω εγώ τώρα ποια είναι τα έσχατα, παρακάτω, έτσι;  Όμως, αν ο αντίχριστος, προσέξτε με τώρα τα λογικά μου επιχειρήματα, αν ο αντίχριστος θα’ναι εκείνος ο οποίος θα θρονιαστεί σ’ ένα θρόνο που λέγεται θρόνος του ναού του θεού, με συγχωρείτε, τον περιμένουμε;

Ήρθε!  Έχει θρονιαστεί. Σε δυο ναούς.

-Το σώμα μας είναι ναός του εν ημίν Αγίου Πνεύματος ή δεν είναι;   Οκ οδατε τι νας Θεο στε κα τ Πνεμα το Θεο οκε ν μν;» (Α΄ Κορ3,16), «μες γρ νας Θεο στε ζντος» Β΄Κορ.6,16)].   Το λέει ο Απόστολος Παύλος; Είναι ναός!  Και ωραιότερος ναός από κάτι άλλους ναούς. Μέσα μας αφήσαμε κι έχουν θρονιάσει τα πάθη μας και μας κυριεύουν και μας κατεξουσιάζουν κι έχουν κάνει κατάληψη κι έχουμε γίνει τυφλά όργανα κι έχουμε γίνει εξαρτήματα αυτού του θρονιασμένου θηρίου που λέγεται πάθος ή πάθη, μερικοί έχουμε και δύο και τρία πάθη. Τι ψάχνετε έξω να τον βρήτε αφού θα θρονιαστεί;

- Έπειτα θα πείτε μήπως ναό εδώ εννοεί ο Απόστολος Παύλος τον ναό του Θεού;  Δεν το λέει βέβαια, δεν το λέει ότι ναός της εκκλησίας, αλλά, υποτίθεται, ναός της Εκκλησίας; Ναι, εγώ το δέχομαι,  και ποιος σας είπε ότι τον περιμένουμε να ‘ρθει να θρονιαστεί,  δεν έχει θρονιαστεί σήμερα στους ναούς μας;  Με συγχωρείτε, όταν μεσ’ στον ναό πού’ ναι ναός της ταπεινώσεως, της διακονίας και  της λειτουργίας και της συλλειτουργίας, ξαφνικά  μπαίνει ένα πρόσωπο και θρονιάζεται και υπεραίρεται, και καμαρώνει,  και κουμαντάρει τα πάντα, και τον τρέμουν παπάδες και λαϊκοί, και χτυπάνε πανηγυρικά και τρελά οι καμπάνες γιατί θρονιάστηκε, και καμαρώνει σαν παγώνι, και ντύνεται προκλητικά, σας ερωτώ, είναι θρονιασμένος στο δεσποτικό θρόνο ο Χριστός την ώρα εκείνη; Φαντάζεστε το Χριστό να μπαίνει μεσ’ στην εκκλησία με τέτοια επιδεικτικότητα, με τέτοιο εντυπωσιασμό, με τέτοια έπαρση, να ντύνεται με καμιά ουρά, μ΄αυτό το μανδύα τον τεράστιο, να φοράει καμιά μίτρα, να κρατάει πατερίτσες, να κρατάει σκήπτρα, και –«Να, εδώ είμαι, με βλέπετε; Ελάτε όλοι να φιλήσετε το χέρι μου». Με συγχωρείτε, τον Επίσκοπο τον σέβομαι, δεν υπάρχει Εκκλησία χωρίς Επίσκοπο, αλλά τον «υπεραιρόμενον» και αυτόν που μπαίνει στην Εκκλησία και θρονιάζεται στον θρόνο του Θεού (Β΄Θεσ.  2,5) «ως θεός», ο κόσμος πια διαμαρτύρεται μ’ αυτήν την κατάσταση, με συγχωρείτε, όταν λέει ο Παύλος αυτό, ξέρετε τι εννοεί; Να σας το πω τι εννοεί: Την ειδωλοποίηση και τη θεοποίηση του εγώ μας. Ναι, αυτός είναι ο «αντικείμενος», αυτός είναι ο «υπεραιρόμενος». Ο πατήρ Επιφάνειος (Θεοδωρόπουλος) ο μακαριστός έλεγε, γιατί δεν του άρεζαν:  «τρία πράγματα στον κόσμο, τρία είδη στον κόσμο, τρία όντα στον κόσμο έχουνε ουρά: Τα φίδια, τα πουλιά και οι δεσποτάδες»! Συγνώμη, τι ουρές είναι αυτές και δος του και τις σέρνουμε  τρία τέσσερα παιδιά, την ουρά, αυτά τα πράγματα είναι μέσα στη λατρεία του Αληθινού Θεού; Μεσ’ στην ταπείνωση της Φάτνης; Μεσ’ στη διακονία του λαού; Μεσ’ στο συλλείτουργο που είναι όλες οι ψυχές συναμαρτωλές και ζητάμε το έλεός Του; Θέλετε να σας πω και κάτι άλλο; Μη ζητάτε ότι θα θρονιαστεί κανένας αντίχριστος στην Εκκλησία, και μην ψάχνετε αν  θα ‘ρθει κανένας πάπας  να έρθει στην εκκλησία. Όταν οι τύποι θρονιάζονται στην Εκκλησία και εκθρονίζεται η ουσία, πέστε μου, δεν είναι ο «υπεραιρόμενος», ο «καθήμενος ως θεός  μεσ’ στο ναό του Θεού»;   Όταν την Κυριακή ημέρα που’ναι η μέρα της Αναστάσεως  εκθρονίζεται πέρα για πέρα η Ανάστασις κι έγινε κατάληψις  απ΄τα μνημόσυνα, και κανείς δεν δοξάζει την Ανάσταση, αλλά τρέχουν όλοι να ικανοποιήσουν τους «πελάτες»  που λέγονται μνημόσυνα, με συγχωρείτε, δεν έχουμε θρονιασμένο τον αντίχριστο μεσ’ στην εκκλησία;

 ‘Όταν θρησκειοποιείται η Εκκλησία  κι έγινε μια «θρησκεία του κόσμου τούτου», και δεν είναι η Εκκλησία των κατακομβών και των Μαρτύρων, του Αγίου Πνεύματος και του Αίματος του Ιησού Χριστού, τότε δεν έχουμε θρονιασμένο κάποιο θηρίο αντίχριστο μεσ’ στην Εκκλησία;

-Γιά να σοβαρευτούμε λοιπόν και να μην ψάχνουμε ότι θα’ ρθει κάποιο σκοτεινό πρόσωπο, γιατί εγώ πουθενά δεν πείστηκα ποτέ ότι μες στην Αγία Γραφή υπάρχει αυτό το πρόσωπο. 



ΟΧΙ ΜΟΥΡΤΖΟΥΦΛΗΔΕΣ – ΟΧΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΙ

Τότε; Δύο ερωτήματα, και θ’ απαντήσω πολύ απλά χωρίς να σας δημιουργήσω τρομοκρατία, αφού θέλω να σας βγάλω απ΄την τρομοκρατία! 

Έτσι μια παρένθεση για να κάνουμε ένα διαλειμματάκι: Χτες το μεσημέρι κατά τις μία η ώρα, πήρα ένα τηλέφωνο. Ε, «είστε ο πατήρ ..τάδε;» λέω «ναι», πώ πώ, αλήθεια μου λέει, λέω, αλήθεια κυρία Γαλάτεια Σουρέλη, ήταν η Σουρέλη, την ξέρετε τη Γαλάτεια; Υπέροχη γυναίκα, ναι, αλήθεια της λέω, και πώς με θυμήθηκες;  Λέει «-Πάτερ μου, πάτερ μου, πάτερ μου, να ΄σουνα κοντά, να ΄σουνα κοντά», - τι θα’ κανες; «θα ΄πεφτα στα πόδια σου» -Γιατί κυρία Σουρέλη, τι σού’ κανα; «-Μας έχουν τρομοκρατήσει, μας έχουν τρομάξει, κόλαση, καζάνια, κακό,  άκουσα την ομιλία σου τώρα στο σταθμό» (εγώ δεν την είχα ακούσει φυσικά, δεν προλαβαίνω να ακούσω όλες τις ομιλίες αυτές), λέει  «-Άκουσα και είπα : Να φως! Να χαρά! Να ελπίδα! Να Χριστός!  Να Παράδεισος, αχ και να τον έβλεπα αυτό τον άνθρωπο» -Αδελφή μου, μας έχουν κάνει μουντούς,  μουρτζούφληδες, καζάνια, κόλαση, αντίχριστοι, κάρτα πολίτου, σφράγισμα, χάραγμα, τρομοκρατία, για σηκωθείτε, για σταθείτε! Αλίμονο αν ο Χριστός   είναι όλα αυτά τα πράγματα! 



ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ

ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Κι επειδή όλη αυτή η τρομοκρατία δουλεύει γύρω από δυο λέξεις, απ΄τη λέξη «αντίχριστος» κι απ’ τη λέξη «σφράγισμα» και «χάραγμα», επί τη βάσει της Γραφής θα ακούσετε πράγματα,  που δεν τα έχετε ξανακούσει!



Πρώτον:  Τη λέξη αντίχριστος. Τι σημαίνει αντίχριστος; Υπάρχει η λέξη αντίχριστος μέσα στην Αγία Γραφή;

-Κατ΄αρχάς δεν υπάρχει καθόλου στην Καινή Διαθήκη παρά μόνο σε ένα μικρό βιβλίο της Καινής Διαθήκης.  Η  Αποκάλυψις δεν είναι  μικρό βιβλίο, είναι  πολύ μεγάλο βιβλίο. Πόσα κεφάλαια έχει, ξέρετε; Είκοσι τρία κεφάλαια, είναι από τα πιο μεγάλα βιβλία της Καινής Διαθήκης. - Μέσα λοιπόν στην Αποκάλυψι του Ιωάννου, το θεόπνευστο αυτό βιβλίο, ναι, Θεόπνευστο και Ιερό Βιβλίο, δεν υπάρχει πουθενά η λέξις «αντίχριστος»!

-Όποιος αντιχριστολογεί, όποιος εσχατολογεί,  όποιος μελλοντολογεί, όποιος ταράζει τις συνειδήσεις των ανθρώπων, δεν μ’ ενδιαφέρει αν εκφράζεται σε μια εφημερίδα Ορθόδοξη ή σε κάποιο περιοδικό, δεν με ενδιαφέρουν αυτά, για μένα σταυρώθηκε ο Χριστός και μου χάρισε το Ευαγγέλιό Του και τους Αγίους  Πατέρες κι επομένως μη μου πείτε «έγραψαν οι τάδε», αυτό δεν με απασχολεί.

-Θα σας πω λοιπόν ότι πουθενά δεν υπάρχει η λέξις αντίχριστος, το έχω πει πολλές φορές σε μερικούς τέτοιους! Υπάρχει, λέει!  Πού;  του λέω;  -  Στην Αποκάλυψη!  - Άμα μου το βρεις, εγώ θα σου δώσω δύο εκατομμύρια ευρώ! Δεν έχω τίποτε να σου δώσω γιατί ξέρω ότι δεν θα το βρείς. –Λέει, σοβαρά; - Έχεις διαβάσει λέω, ποτέ την Αποκάλυψη;   Φυσικά δεν την έχουν διαβάσει! Απλώς τους κόλλησαν το μάτι στον τελευταίο στίχο του δεκάτου τρίτου κεφαλαίου. Και θα πω, γιατί το άλλο δέκατο τρίτο κεφάλαιο της πρώτης προς Κορινθίους Επιστολής που αστράφτει και λάμπει από Ουρανό, κι είναι ο ύμνος της αγάπης και κινεί σε ενέργεια αγάπης και σε φιλανθρωπία, γιατί αυτό το δέκατο τρίτο κεφάλαιο που ‘ ναι ο ύμνος της αγάπης δεν το προσέχουν οι περίεργοι, αλλά τρέχουν σε ένα μόνο στίχο του δεκάτου τρίτου πάλι κεφαλαίου της Αποκαλύψεως;

Απλούστατα, γιατί θέλουν εύκολη θρησκευτικότητα, γιατί ρέπουν στην περιέργεια και δεν τους αρέσει η ενέργεια, διότι εύκολα παρασύρονται από παλαβούς, πλανεμένους, τρελούς, ανισορρόπους και διότι και διότι και διότι; Ο σπουδαιότερος λόγος:

-Αυτό είναι το μέσον του Αντιχρίστου! Του μεγάλου Αντιχρίστου που πάντα υπάρχει, γιατί ένας είναι ο Αντίχριστος ο μεγάλος και πολλοί οι μικροί! Ο Διάβολος φυσικά, η μεγαλύτερη επιτυχία είναι να μας κολλάει εκεί! Ακούστε λοιπόν πού υπάρχει η λέξις «αντίχριστος»; Υπάρχει σε πληθυντικό βαθμό «αντίχριστοι», πολλοί, άρα δεν είναι ένας, δεν περιμένουμε έναν που λένε μερικοί, και, λέει,   που είναι αυτή η φράσις; Είναι στην πρώτη καθολική Επιστολή του Ιωάννου. Και τι λέει λοιπόν εκεί; Για εσάς που ξέρετε γράμματα,  ε;  «και (νν ) ντίχριστοι πολλο γεγόνασιν». (Α Ιωαν. 2,18). Τι σημαίνει «γεγόνασιν»; Έχουν γίνει, έχουν έρθει οι αντίχριστοι, ήρθαν, είναι και θα έρχονται, όσοι αντιστέκονται στο θέλημα του Θεού, και διώκουν το Χριστό, όσοι βρίζουν και βλαστημάνε  το Χριστό,  όσοι πολεμάνε την αλήθεια, όσοι διαστρέφουν την αλήθεια, όλοι οι διώκτες του Χριστιανισμού ανά τους αιώνας, και σήμερα, που διώκεται σήμερα ο χριστιανισμός, ναι, όλοι αυτοί είναι στρατευμένοι της αθεϊας, δηλαδή του μεγάλου Αντιχρίστου, δηλαδή όργανα του Διαβόλου, δηλαδή αντίχριστοι. Και πιο συγκεκριμένα; Α, ποιος είναι αντίχριστος πιο συγκεκριμένα;  Θα ρωτήσουμε τον άγιο Ιωάννη πάλι να μας πει, και όχι τους αντιχριστολογούντας. Ο Ιωάννης λοιπόν θα μας πει,  προσέξτε την σοβαρότητα του θέματος.  Όποιος, λέει ο Ιωάννης, όχι «όποιος σας βάλει τσιπάκι,  ή γραμμικό κώδικα», όλα αυτά ξέρετε τίνος είναι; Θα σας πω απλά, όλα αυτά, barcode και τα λοιπά, ξέρετε  τίνος είναι; Είναι των πιο εξτρεμιστικών προτεσταντικών  ομάδων της Αμερικής. Μόνο αυτοί μιλάνε για αυτά. Τώρα, πώς ήρθε εδώ στην Ελλάδα, μη με ρωτάτε, ξέρω πως έχει έρθει κι από ποιους έχει έρθει. Μη με ρωτάτε! Πάντως μόνο  οι τρελοί προτεστάντες της Αμερικής, εξτρεμισταί δηλαδή, γιατί οι προτεστάντες   δεν ασχολούνται με αυτό, ούτε οι παπικοί, ούτε οι Ορθόδοξοι όλης της Οικουμένης, εδώ ξεσηκώθηκαν μερικοί για να τρελάνουνε τους ανθρώπους, να τους αποπροσανατολίσουν, ακούστε λοιπόν τι λέει ο Ιωάννης:  [τίς στιν ψεύστης ε μ ρνούμενος τι ησος οκ στιν Χριστός; οτός στιν ντίχριστος, ρνούμενος τν πατέρα κα τν υόν. (Α Ιωαν.2,22).] Αντίχριστος είναι όποιος δεν πιστεύει  ότι ο Ιησούς εστιν  ο Χριστός.  Δηλαδή όποιος δεν πιστεύει ότι ο Ιησούς δεν είναι ένα πρόσωπο, απλώς  άνθρωπος,  αλλά είναι ο Χριστός δηλαδή ο Μεσσίας δηλαδή ο Λυτρωτής δηλαδή ο Σταυρωμένος και Αναστημένος Κύριος δηλαδή ο Υιός του Θεού που έγινε υιός του ανθρώπου, αυτός, όποιος δεν το πιστεύει και συγχρόνως Τον πολεμάει, είναι αντίχριστος, αυτό είναι όλη η υπόθεση, ακούστε πώς το λέει ο Ιωάννης στην πρώτη του καθολική Επιστολή! Ας μου βρούν ένα άλλο χωρίο περί  αντιχρίστου! Πουθενά! Άρα λοιπόν, η θα υπακούμε στο λόγο του Θεού ή θα φτιάχνουμε δικές μας  τρελές θεωρίες.  Ακούστε τι λέει λοιπόν ο Ιωάννης: «κα νν ντίχριστοι πολλο γεγόνασιν». (Α Ιωαν 2,18) Νυν ! τώρα έ;   Τώρα έχουν έρθει! Τις εστιν ο ψεύστης; Και τις εστίν ο αντίχριστος;  Ο αντίχριστος είναι ο ψεύτης, ο Διάβολος. Κι ο ψεύτης είναι αντίχριστος. Ποιος; «Ο αρνούμενος ότι ο Ιησούς εστίν ο Χριστός. Ούτος εστιν ο Αντίχριστος».  Να, το, αυτός είναι, αυτός που αρνείται ότι ο Ιησούς είναι ο Χριστός. Ποιος άλλος:  Ο ίδιος αλλά πώς; Ο αρνούμενος τον Πατέρα και τον Υιόν. Όποιος αρνείται ότι ο Γιός είναι ομοούσιος με τον Πατέρα. « ρνούμενος τν υἱὸν οδ τν πατέρα χει» (Α Ιωαν 2,23). Το είπε ο Χριστός «πιστεύετε ες τν Θεόν, κα ες μ πιστεύετε» (Ιωάν. 14,1),  όποιος δεν πιστεύει στον Πατέρα δεν πιστεύει στον Υιόν, διότι ο Υιός είναι απεσταλμένος του Πατέρα.






ΧΑΡΑΓΜΑ– ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΑΟΡΑΤΟ -  ΑΓΙΟ  ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΧΑΡΑΓΜΑ

Σημασία λοιπόν αγαπητοί ακροατές δεν έχει η πολυπραγμοσύνη και η περιέργεια γύρω από κάποιο πιθανό πρόσωπο.  Πολλές φορές έχω μιλήσει κι έχω πει: Έχουμε δυο δρόμους, την βεβαιότητα και την πιθανότητα. Γιατί φρακάρουμε όλοι στην πιθανότητα και δεν βαδίζουμε απλά και χαρούμενα στην βεβαιότητα;  Επειδή όμως μερικοί μιλάνε και για σφράγισμα και για χάραγμα, εδώ θα αποκαλυφθούν μπροστά σας μερικά πράγματα: Δε μου λέτε, αδελφοί μου, χάραγμα, η Αποκάλυψις, και σφράγισμα, μιλάει,  του Αντιχρίστου;  Αν εγώ σας πω ότι μια φορά μιλάει για ένα τέτοιο σφράγισμα, μια φορά μόνο μιλάει, εκεί στο χωρίο αυτό του θηρίου,  του θηρίου, όχι του αντιχρίστου, τώρα πώς ταύτισαν το θηρίο με τον αντίχριστο, τρέχα γύρευε! Κι εγώ θα σας αποκαλύψω απόψε ότι ΤΡΕΙΣ φορές, στο 9ο κεφάλαιο, στο 7ο κεφάλαιο και στο 14ο κεφάλαιο μιλάει ο Ιωάννης, προσέξτε: Για ΑΓΙΟ ΧΑΡΑΓΜΑ! Για ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ!  Πού; Εκεί που λένε ότι θα γίνει το χάραγμα «του αντιχρίστου»! Πέστε: Στο μέτωπο λέει θα μας σφραγίσουνε. Έτσι δε λένε; Θα μας βάλουν σφράγισμα στο μέτωπο και στο χέρι, έτσι δε λένε; Εγώ λοιπόν θα σας πω ότι και μία και δύο και τρεις φορές λέει η Αποκάλυψη ότι οι χριστιανοί, όσοι πιστεύουν στο Χριστό, είναι χαραγμένοι! Ακούτε;   χαραγμένοι! Τι έκανε ένας, κάνα σουβλί το πυράκτωσε, το ‘καψε και σας έκανε το σφράγισμα, το σημείο του σταυρού στο μέτωπο; Σας το΄κανε κανείς, πέστε μου, κανείς; Όχι!  Άρα, δεν είστε Χριστιανοί! Κι όμως είστε! Οι μάρτυρες και οι άγιοι, που τους τιμάμε, τους έκαναν με κανα σουβλί εδώ, πυρακτωμένο, το σφράγισμα που λέει «επί του μετώπου αυτών»; Κανένας, μόνο δύο άγιοι υπάρχουν στην Εκκλησία μας ο Θεοφάνης και ο Θεόδωρος, οι γραπτοί, που μαρτύρησαν κατ’ αυτό τον τρόπο, πυράκτωσαν κάτι σουβλιά και τους γράψαν εδώ τα πιο αντίχριστα πράγματα στο μέτωπό τους. Λοιπόν, σφραγίστηκαν οι άγιοι με τέτοιο χάραγμα; Όχι! –΄Αρα δεν είναι χριστιανοί ! Λάθος! Είναι και παραείναι!  Άρα τι συμβαίνει;

Ακούστε τι συμβαίνει για να δείτε και τη λύση του μυστηρίου.



ΑΟΡΑΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΑ ΜΕΤΩΠΑ – ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ  

Αλλά πρέπει να ακούσετε πρώτα τα χωρία, ε; Ακούστε λοιπόν τι λέει: [«ξλθον κρίδες ες τν γν, κα δόθη ατας ξουσία ς χουσιν ξουσίαν ο σκορπίοι τς γς κα ἐῤῥέθη ατας… » (Αποκ. 9,4 κ.ε.) ]

Και ερρέθη – στο 9ο κεφάλαιο,  ερρέθη, ταις εξουσίαις  τώρα, έτσι, ποιες είναι οι εξουσίες; Οι ακρίδες. Είναι συμβολικό, ή είναι πραγματικό; Πέστε μου! (απάντηση από το ακροατήριο: συμβολικό). Πατήρ Δανιήλ: Συμβολικό! Θα μας κυβερνάν οι ακρίδες; Όχι! Κι΄όμως, «οι ακρίδες» λέει. Γιατί είναι ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ  αυτό,  και το χξστ΄ (εξακόσια εξήκοντα έξ) δεν είναι συμβολικό;  Θα δείτε φοβερά πράγματα. Γιατί 180 αριθμοί στην Αποκάλυψη είναι όλοι συμβολικοί και το 666 για τους τρελούς είναι πραγματικό;  Γιατί;  Εξηγήστε μου! Επί ποιας ερμηνευτικής;  Επί ποίων πατέρων; Κι επί ποίας Γραφής στηρίζεται αυτό; Ακούστε λοιπόν τι λέει:  «Ερρέθη στις ακρίδες», είπε στις ακρίδες, ο Θεός έδωσε εντολή  να μην αδικήσουν, να μην κάνουν κακό στο χορτάρι ούτε στο χωράφι ούτε στα δέντρα παρά μόνον στους ανθρώπους. Ανθρώπους. Γιατί; Για ποιους; Οίτινες, τι σημαίνει οίτινες; Οι οποίοι!  «οτινες οκ χουσι τν σφραγδα» όχι του Αντιχρίστου, το χάραγμα το Θεο!    ἐῤῥέθη ατας να μ δικήσωσι τν χόρτον τς γς οδ πν χλωρν οδ πν δένδρον, ε μ τος νθρώπους οτινες οκ χουσι τν σφραγδα το Θεο π τν μετώπων ατν».  Αποκ. 9,4)].   Ακούσατε ποτέ να σας μιλάνε για χάραγμα του Θεού αυτοί; Ποτέ!  Για ελάτε ρε κύριοι, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ; Και λέτε μόνο το χάραγμα του σατανά;  Οίτινες ουκ έχουσι το σφράγισμα, το χάραγμα του Θεού «π τν μετώπων ατν».  Και σας ερωτώ: Έχουμε εμείς οι άνθρωποι του Θεού καμιά σφραγίδα στο μέτωπο, κανένα χάραγμα;  Κανένα! Δεν είμαστε χριστιανοί; Είμαστε! Άρα, τι σημαίνει αυτό, προσέξτε τι σημαίνει, τη λέξη μου: Προσέξτε τη λέξη: Ότι αυτό το χάραγμα κι αυτό το ευλογημένο σφράγισμα είναι: Μια λέξη κρατήστε τη: Και θα την πούμε δυνατά: Είναι ΑΟΡΑΤΟ χάραγμα! Τι είναι; Πέστε; ΑΟΡΑΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ. Γιατί, σας ερωτώ τώρα το χάραγμα και το σφράγισμα του Θεού που τρεις φορές (αναφέρεται στην Αποκάλυψη) είναι αόρατο, το λέμε, «σφραγίς Δωρεάς» , δεν λέμε; «Πνεύματος Αγίου», το Πνεύμα το Άγιο δεν φαίνεται, αδελφοί μου. Γιατί,  το σφράγισμα αυτό του Θεού είναι αόρατο,  και το άλλο σφράγισμα είναι … ορατό; Και το φοβόμαστε μήπως μας το βάλουν εδώ πέρα ή εδώ!!!. Ντροπή αδελφοί μου τέτοια διαστρέβλωση της Αγίας Γραφής!!!   Ακούστε παρακάτω όμως γιατί δεν είναι ένα το χωρίο!

Η προς Διόγνητον επιστολή, εκείνο το περίφημο κείμενο της πρώτης Εκκλησίας (Αποστολικοί Πατέρες του δευτέρου αιώνος), το καταπληκτικό κείμενο που περιγράφει τους χριστιανούς, ακούστε τι λέει: «Οι χριστιανοί, πατρίδας οικούσι οικείας αλλ΄ως πάροικοι». Δεν είναι πολίτες της Γης, εγώ δε μιλάω για κάρτα πολίτου σήμερα, θα μιλήσω για «κάρτα Ουρανοπολίτου». Ποιος σας είπε ότι εγώ είμαι πολίτης της Γης! Γεννήθηκα σε μια πόλη, συμβαίνει να είμαι πολίτης της Ελλάδος. Λάθος όμως ότι έχω πόλη!  «ο γρ χομεν δε μνουσαν πλιν, λλ τν μλλουσαν πιζητομεν.» (Εβρ.13,14) .

 Άρα, για να μιλήσουμε λίγο, πριν τελειώσω, για την «κάρτα του Ουρανοπολίτη», που τη χάσαμε! Και δε μιλάμε για την κάρτα του πολίτη. Λέει λοιπόν η προς Διόγνητον επιστολή: «Οι χριστιανοί, μετέχουσιν μεν της Γης, αλλά υπομένουν τα πάντα ως ξένοι της Γης. Πάσα ξένη πατρίς εστίν αυτών και πάσα πατρίς ξένη». Όπου και νάναι ζούνε διότι είναι πάροικοι και παρεπίδημοι. Ακούστε τι κάνουν οι Χριστιανοί και πέστε μου, αυτούς που ασχολούνται με αυτά τα πράγματα, κάνουν τέτοια πράματα; Ακούστε, «οι χριστιανοί παντρεύονται, γαμούσιν, ως πάντες», αλλά αυτοί γιατί γαμούσιν, γιατί παντρεύονται; «Τεκνογονούσιν»! Μια Ελλάδα που έπαψε να τεκνογονεί και παρέδωσε όλο το χώρο σε αλλοδαπούς. Καθόμαστε και ασχολούμαστε με σκιές και με τρίχες! Παρακάτω:  «τεκνογονούσιν», αυτοί είναι οι χριστιανοί. «Ου ρίπτουσι τα γεννόμενα». Πω  πω! Ακούτε;  Δεν κάνουν εκτρώσεις οι χριστιανοί. Για να ξεσηκωθούμε,  να κάνουμε κάνα συλλαλητήριο να πάψουν να σφάζονται τα παιδιά της Ελλάδος και να μην μιλάμε για καμιά κάρτα του πολίτη που μας έχει δέσει καλά με αλυσίδες ο Αντίχριστος και δεν έχουμε πλέον σπλάχνα οικτιρμών ! Και παρακάτω λέει: «Επί γης διατρίβουσιν, εν Ουρανώ πολιτεύονται». Ο δε άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, αδελφοί μου, μιλώντας, ότι, εμένα λέει, με ενδιαφέρει να έχω το εισιτήριο του Ουρανουπολίτη, η κάρτα του Ουρανοπολίτη, ακούστε πως το λέει ο Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: «Ουκ οίδας» δεν κατάλαβες «ότι αποδημεί ο παρών βίος» φεύγουμε απ’ αυτή τη ζωή;  



Η ΕΣΧΑΤΗ ΗΜΕΡΑ

Εδώ μια παρένθεση, γιατί και προχθές που πήγα σ’ ένα συνέδριο, μου το έθεσε κάποιος: -Πάτερ και τι θα γίνει με τα έσχατα; Λέω –ποια έσχατα μιλάτε; Ξεχάσατε, λέω, ότι  όλη η εποχή της Καινής Διαθήκης απ’  την εποχή του Κυρίου μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία, ονομάζεται «εσχάτη ημέρα». Έτσι ονομάζεται η Καινή Διαθήκη.

Κι αν θες να σου πώ συγκεκριμένη ποια θα’ναι η τελευταία ημέρα, η «εσχάτη ημέρα», είναι η σημερινή αδελφέ μου. Γιατί σήμερα ή εγώ μπορεί να φύγω, θα πεθάνω, ενδεχόμενον είναι ή δεν είναι; Είναι. Ή διότι υπάρχει το άλλο ενδεχόμενον. Να ΄ρθει σήμερα ο Κύριος της Δευτέρας Παρουσίας, πώς το αποκλείετε εσείς και λέτε «αν δεν έρθει κάποιος αντίχριστος, κι αν δεν πιστέψει ο Ισραήλ, κι αν δε χτιστεί ο Ναός του Σολομώντος κι αν … κι αν … κι αν »! Πού τα λέει αυτά τα πράματα;  Ο Χριστός λέει άλλα πράματα, το ακούσατε χθες το Ευαγγέλιο; «Γρηγορείτε, λέει, ο Κύριος έρχεται εν ή ώρα ου δοκείτε, ως κλέπτης εν νυκτί». « ρ ο δοκετε υἱὸς το νθρώπου ρχεται» (Ματθ.24,44) πρβλ. «Περ δ τν χρόνων κα τν καιρν, δελφοί, ο χρείαν χετε μν γράφεσθαι· 2 ατο γρ κριβς οδατε τι μέρα Κυρίου ς κλέπτης ν νυκτ οτως ρχεται… » (Α Θεσ.  5, 1-2).



ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ

Κι άρα λοιπόν η σημερινή μέρα,  είναι η «εσχάτη ημέρα», το νυν  οδηγεί στο αεί.  Κι άρα λοιπόν δεν πολυπραγμονώ, λέει ο Χρυσόστομος, αυτά λέν οι άγιοι αδελφοί μου, έτσι, ακούτε λοιπόν παρακάτω τι  λέει για την “κάρτα του Ουρανουπολίτη” ο Χρυσόστομος:  «Μη πολίτης ει», τι φοβάσαι,  είσαι πολίτης; Δεν είσαι πολίτης αυτής της  πολιτείας, «οδίτης είσαι»!  τι είναι; οδοιπόρος είσαι, «Συνείκες τι είπα»; Το κατάλαβες τι είπα;  Ή να το ξαναπώ; Δεν είσαι πολίτης!  Είσαι οδίτης. «Ουκ  ει πολίτης (πάλι το λέει)  αλλά οδίτης ει» και οδοιπόρος και μη μου πεις «εγώ έχω τήνδε την πόλιν και τήνδε την πόλιν», πατρίδα μου είναι η Κόρινθος, πατρίδα μου η Κοζάνη, ποιος τα είπε  αυτά τα πράγματα, λέει, ότι έχεις τήνδε και τήνδε την πόλιν;  «Ουκ έχει ουδείς πόλιν μένουσαν, η πόλις άνω εστί». Ο χριστιανός κατά τον ιερό Χρυσόστομο είναι τρία πράγματα, αδελφοί μου: πρώτον: Ουρανοδρόμος. Δεύτερον: Ουρανοπολίτης, και τρίτον: Ουρανοδείκτης. Είναι Ουρανοδρόμος! Βαδίζει για τον Ουρανό! «Ουκ έχομεν ώδε μένουσαν πόλιν», είναι Ουρανοπολίτης, «τα άνω φρονούμεν ου τα επί της Γης», σκέφτεται πότε θα αξιωθεί να γίνει Ουρανοπολίτης και θέλει να κρατήσει την «κάρτα» του, το εισιτήριό του, θα σας πω αυτό το εισιτήριο και η κάρτα του πολίτη ποια είναι:  Είναι ένα διπλό σφράγισμα που θα το δούμε παρακάτω, Αγιο ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ που το λέει πάλι η Αποκάλυψις .   Μη  χάσουμε αυτή την κάρτα, λοιπόν, το εισιτήριο. Η μετάνοια, θα πείτε. Βέβαια! Η ομολογία, θα πείτε. Βέβαια! Η πίστις θα πείτε. Βέβαια, ναι! Το μαρτύριο, θα πείτε. Πιο βέβαια, ναι! Η ειλικρίνεια στην εξομολόγηση. Βέβαια, ναι! Η ανανέωσις του εισιτηρίου, το εισιτήριο να το ανανεώνουμε συνεχώς. Το χάρισμα, το μυστήριον, δηλαδή την πίστη, δηλαδή τη μετάνοια, δηλαδή την αγάπη, δηλαδή την ελεημοσύνη, όλα αυτά συνιστούν το σφράγισμα, σφραγίστε καλά την κάρτα του Ουρανοπολίτη. Έτσι λέει ο ιερός Χρυσόστομος.

Και για να μη νομίσετε ότι μόνο στο 9ο κεφάλαιο της Αποκαλύψεως  υπάρχει αυτό, ακούστε τι λέει πάλι ο Ιωάννης στην Αποκάλυψι, στο 7ο τώρα κεφάλαιον. Μιλάει, ότι περπατάμε στη ζωή αυτή, με σκοπό και με στόχο. Είναι αυτό που λέει ο Απόστολος Παύλος  «κατά σκοπόν διώκω» πέστε το: «επί το βραβείον της άνω Κλήσεως». [«κατ σκοπν διώκω π τ βραβεον τς νω κλήσεως το θεο ν Χριστ ησο» (Φιλιπ. 3,14)]. Αυτό είναι ο Χριστιανός, βαδίζει με σκοπό!  τα μάτια στον Ουρανό!  



ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ και ΤΟΥΣ ΓΡΑΜΜΩΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΕΣ

Δεν παν να μου πάρουν όσες κάρτες θέλουν! Δεν πρόκειται να πάθω τίποτε!  Με τόσες κάρτες που πήρατε μέχρι τώρα, σας βάλαν το Διάολο μέσα σας;  Λέγανε: «Μην πάρετε την ταυτότητα (χωρίς αναγραφή θρησκεύματος). Την πήραν όλοι! Λέγανε: Μην πάρετε αυτά τα πράματα, τα τρόφιμα, έχουνε το barcode, έχουν όλα χαρτάκια, έχουν όλα σημαδάκια, έχουν όλα γραμμικά, γραμμικά, γραμμικά,  Διάολος! Όλοι τα παίρνετε και κανείς δεν έπαθε δηλητηρίαση! Πού είναι ο Αντίχριστος εκεί μέσα;  Ε τώρα, μια ακόμα κάρτα που θα συνοψίζει όλα τα στοιχεία! Πού είναι ο Αντίχριστος; Μέσα σε μαγικό τρόπο είναι ο Αντίχριστος;  Με συγχωρείτε!  



ΑΟΡΑΤΟ  ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ  ΤΟΥ ΘΕΟΥ (ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ)

 Με συγχωρείτε!   Με μαγικό τρόπο έρχεται ο Αντίχριστος; Οι αντίχριστοι λειτουργούν  σαν πρόσωπα; σαν εργαλεία;  σαν μηχανήματα; Φοβάμαι τους πειρασμούς του Αντιχρίστου. Δεν φοβάμαι μαγικά πράγματα του Αντιχρίστου, προσέξτε,  άλλο πειρασμοί του αντιχρίστου, των αντιχρίστων, κι άλλο μαγικά πράματα του λεγόμενου αντιχρίστου. Ακούστε λοιπόν τι λέει ο Ιωάννης πάλι στην Αποκάλυψι : Απευθύνεται ο Θεός πια, στο 7ο κεφάλαιο, στους τέσσερις αγγέλους και λέει: Προσέξτε, λέει, μην αδικήσετε την γην, εσείς οι τέσσερις άγγελοι, μην αδικήσετε την θάλασσα, μην κάνετε κακό στη θάλασσα, ούτε στα δέντρα, μέχρις ότου, ακούτε, μέχρις ότου σφραγίσωμεν, ο Θεός μιλάει τώρα, σφραγίσωμεν, ο Ιωάννης βάζει το Θεό και λέει, μέχρις ότου σφραγίσωμεν, εγώ αυτό το σφράγισμα του Θεού θαυμάζω, το άλλο δεν τρομοκρατούμαι, γιατί δεν υπάρχει! Μέχρις ότου σφραγίσωμεν τους δούλους του Θεού ημών. [ «κα εδον λλον γγελον ναβαίνοντα π νατολς λίου, χοντα σφραγδα Θεο ζντος»…  «λέγων.  μ δικήσητε τν γν μήτε τν θάλασσαν μήτε τ δένδρα, χρις ο σφραγίσωμεν τος δούλους το Θεο μν π τν μετώπων ατν» (Αποκ. 7,2-3)]  Ο Τριαδικός Θεός (σημ. απομαγνητοφωνητή: μέσω του αγγέλου) μιλάει, στον πληθυντικό! Ακούτε;  Και πώς θα σφραγίσουμε; Επί των μετώπων αυτών!  Θα τους βάλουμε το σφράγισμα στο μέτωπό τους! Το σημείο του σταυρού θέλετε να πείτε, ό,τι θέλετε να πείτε, πάντως το Άγιον Σφράγισμα! Το Άγιο Χάραγμα! Υπάρχουν τέτοιοι που χαράχτηκαν; Ακούστε παρακάτω: «Και ήκουσα», λέει ο Ιωάννης στην συνέχεια, ότι δέχτηκαν αυτό το σφράγισμα, κι αυτό το άγιο χάραγμα, του ευλογημένο, «κα κουσα τν ριθμν τν σφραγισμένων» (Αποκ.7,4) · απορώ, δεν τα διαβάζουν αυτά τα πράγματα, να δουν ότι υπάρχει αγία σφραγίδα και άγιον χάραγμα; «και ήκουσα τον αριθμόν των εσφραγισμένων». Πόσοι; «κατν τεσσαράκοντα τέσσαρες χιλιάδες σφραγισμένοι κ πάσης φυλς υἱῶν σραήλ» (Αποκ.7,4).   πάλι . Πάλι χαραγμένοι. Εκ πάσης φυλής υιών του Ισραήλ.  Προσέξτε εδώ τα συμβολικά: Τρεις συμβολισμοί, προσέξτε: Εάν αδελφοί μου οι μάρτυρες πού΄ναι στον Ουρανό, οι άγιοι, είναι χαραγμένοι στο μέτωπό τους μ’ ένα χάραγμα από ένα σουβλί, από ένα σκαρπέλο, ή μ’ ένα πριόνι, μ’ ένα μαχαίρι, τότε, με συγχωρείτε, δεν υπάρχουν παρά δύο τρεις μάρτυρες στον Ουρανό. Οι μάρτυρες υπέστησαν μαρτύρια για την Πίστη, αλλά αυτό το συγκεκριμένο σφράγισμα, δεν ακούστηκε ποτέ, άρα λοιπόν «δεν είναι χριστιανοί στον Ουρανό αυτοί που είναι» . Κι όμως! Είναι χριστιανοί! είναι άγιοι! είναι μάρτυρες! είναι όσιοι!  που σημαίνει ότι το χάραγμα και το σφράγισμα, πέστε τη λέξη που είπα προηγουμένως, είναι … πέστε πιο δυνατά; Αόρατο! Το ένα πράγματι, (του Θεού) αόρατο!  Άρα, γιατί το άλλο  δεν είναι αόρατο;    Η λογική το λέει. Η ερμηνεία της Εκκλησίας το λέει.



ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Το δεύτερο:  Ο αριθμός των αγίων, αδελφοί μου, είναι εκατόν σαράντα τέσσερις χιλιάδες; 144.000;    Φυσικά είναι εκατομμύρια οι μάρτυρες στον Ουρανό!  Το λέει σε τρεις στίχους παρακάτω στο ίδιο κεφάλαιο η Αποκάλυψις,  Και ο αριθμός των αγίων ου δύνασθαι εξαριθμήσασθαι.

«κα δο χλος πολύς, ν ριθμσαι ατν οδες δύνατο, κ παντς θνους κα φυλν κα λαν κα γλωσσν» (Αποκ.7,9).

 – Αγία Αποκάλυψις! – Άγιε Ιωάννη, τι με μπερδεύεις τώρα; Μια  μεριά μου λες εκατόν σαράντα τέσσερις χιλιάδες σφραγισμένοι στο μέτωπο (πρβλ. Αποκ. 14,1 «κατν τεσσαρκοντα τσσαρες χιλιδες»).  τώρα μου λες αναρίθμητοι άγιοι, εγώ τι να πιστέψω; Κι απαντάει το Πνεύμα του Θεού: Θα πιστέψεις και τα δύο! Το μεν ένα είναι συμβολικό, το δε άλλο είναι πραγματικό, στον Ουρανό εκατομμύρια οι άγιοι, συμβολικό το σφράγισμα και το χάραγμα στο μέτωπο, κι έρχομαι στην τρίτη πλέον ερώτησή μου, προσέξτε και τέταρτη υπάρχει πάνω σ’ αυτό. Γιατί ο αριθμός 144.000 όπως κι οι άλλοι 150 αριθμοί που έχει η Αποκάλυψη, η Αποκάλυψη έχει 150 αριθμούς περίπου, περίπου, μπορεί να είναι και εκατόν σαράντα εννιά, περίπου! Γιατί αυτοί οι αριθμοί όλοι, όλοι, όλοι, όλοι, είναι συμβολικοί, και ένας μόνον είναι πραγματικός; Το 666; Με συγχωρείτε, γιατί  Ποια λογική το λέει; « Όπου υπάρχει, λέει, το 666, (είναι ) ο αντίχριστος!»  Πολύ καλά, πάρε την Καινή Διαθήκη του Τρεμπέλα, που φτάνει στην 1000 σελίδα κι άνοιξε τη σελίδα εξακόσια εξήντα έξι (666) και σκίστηνε, διότι είναι 666. Ελάτε που το 666 είναι η πρώτη προς Κορινθίους Επιστολή και νομίζω πως είναι ο ύμνος της αγάπης, αν δεν κάνω λάθος. Ε, σκίστο τότε! Είναι τρελά πράγματα, λέμε ότι όπου είναι το 666 είναι ο αντίχριστος; Η λογική τι λέει; Συμβολικοί οι αριθμοί της Αποκαλύψεως, συμβολικός και αυτός ο αριθμός. Παρακάτω, προσέξτε να δείτε άλλο συμβολισμό. Λέει ότι αυτές οι 144.000 που έχουν το σφράγισμα, θα τονίζω τι ς λέξεις σφράγισμα και χάραγμα, διότι εμείς αδελφοί μου έχουμε χάραγμα ευλογημένο, ο μεγαλύτερος «Χαράκτης» ξέρετε ποιος ήτανε; Δύο είναι οι μεγαλύτεροι «Χαράκτες» μέσα στην Καινή Διαθήκη: Της «χαρακτικής τέχνης». Της χαρακτηριστικής «χαρακτικής τέχνης», δύο είναι  στην Καινή Διαθήκη. Ο ένας είναι ο Χριστός κι ο άλλος είναι ο Απόστολος Παύλος. Θα δείτε πώς χάραξαν ο Χριστός και ο Παύλος. Αλλά εδώ ελάτε να δείτε κι έναν άλλο συμβολισμό! Λέει ότι αυτοί οι σφραγισμένοι, 144 χιλιάδες είναι «εκ πάσης φυλής Ισραήλ».  Και λέει παρακάτω: «Δώδεκα χιλιάδες εκ της μιας  των δώδεκα φυλών». Με συγχωρείτε, οι Ιουδαίοι ελάχιστοι έχουν πιστέψει στον Χριστιανισμό, μόνο στην πρώτη Εκκλησία. Πίστεψαν δώδεκα χιλιάδες, από τις δώδεκα φυλές του Ισραήλ; Πέστε μου, ποτέ. Τότε, τι λες Ιωάννη; Συμβολικά.



ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΤΑ ΧΑΡΑΓΜΑΤΑ – ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΤΟ ΘΗΡΙΟ

ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ

Γιατί είναι συμβολικά αυτά και το χάραγμα που λέει στο δεκατρία κεφάλαιο (Αποκ. 13, 16-18) είναι πραγματικό;

Γιατί αυτά είναι συμβολικά, οι φυλές του Ισραήλ, και το θηρίο είναι πραγματικό και μου το ζωγραφίζεις; Το «φωτογράφισες» κιόλας! Με συγχωρείτε, κάπου δεν πάμε καλά, σαν θεολόγοι και σαν χριστιανοί. Βέβαια, όλος αυτός ο θόρυβος είναι να αποπροσανατολιστούμε από τα μεγάλα θέματα και τα σοβαρά θέματα. Οι δούλοι του θεού λοιπόν, για τους  οποίους μιλάει εδώ ο Τριαδικός Θεός, φοβούνται κάποτε, τι φοβούνται;  Φοβούνται αυτό για το οποίο μας είπε ο Χριστός να προσευχόμαστε στο «Πάτερ ημών». «και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν». Αυτό το φοβούμαστε. Τους πειρασμούς φοβούμαστε! Την εξωτερική επέμβαση των πειρασμών τη φοβούμαστε, αλλά «τη μαγική παρέμβαση στην ελευθερία του προσώπου», αν την «πιάνετε» τη φράση μου την πιάσατε, «τη μαγική παρέμβαση σκοτεινών πραγμάτων στην ελευθερία του προσώπου» δεν την δέχεται ο Χριστός της ελευθερίας και της απολυτρώσεως. Εμείς βέβαια οι χριστιανοί, λογαριάζουμε τους κατά καιρούς αντιχρίστους, όλους. Και τις αντίχριστες βέβαια. Και τις αντίχριστες γυναίκες και τους αντίχριστους άντρες και τα αντίχριστα εργαλεία, όπως είναι η τηλεόραση, καταντάει, δεν είναι αντίχριστο έτσι καταντάει, εργαλείο (αντίχριστο)  καταντάει. Όμως εμείς έχουμε κι ένα άλλο χάραγμα, κι ένα άλλο σφράγισμα, σας είπα για τα τρία σφραγίσματα, υπάρχει κι ένα άλλο που θα σας το πω, τα δύο μέχρι τώρα, θα σας πω το τρίτο μετά, που  είναι στο τρίτο κεφάλαιο και είναι πολύ συγκινητικό.



ΤΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΧΑΡΑΓΜΑ» ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ή ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΤΟΜΗΣ;

Προτού να πάω σ’ αυτό, να σας πω το «Αποστολικό Χάραγμα», για το οποίο μιλάει ο Απόστολος Παύλος στην προς Γαλάτας Επιστολή. Εγώ, λέει ο Παύλος, συγκινημένος για όλους εκείνους οι οποίοι και τότε θεοποιούσαν τους τύπους, την περιτομή, την περιτομή! Τι ήταν η περιτομή; Πάλι ένα «τσιπάκι», να πω, να πάρει η ευχή, μια επέμβαση στο σώμα του ανθρώπου, ε με συγχωρείτε, με αυτά θα ασχολούμαστε; Όταν ο Παύλος είδε λοιπόν όλη αυτή τη διαστρέβλωση της αλήθειας,  να μεριάζεται το κήρυγμα του Σταυρού και της Αναστάσεως και να «πάει περίπατο» ο Ιησούς και το Αίμα Του, τότε είπε: «Σας παρακαλώ, Γαλάτες, παιδιά μου,  σας γέννησα εγώ!  Έχετε δασκάλους; πατέρας;  Δεν έχετε! Έναν έχετε, εμένα, εμένα, θα ακούτε εμένα,  έτσι αναγκάστηκε να πει, ναι έτσι, εν Αγίω Πνεύματι , και τους λέει: Εγώ αγωνίστηκα για τις καρδιές σας «εν οις»,  προσέξτε το χάραγμα τώρα, εν οις «προεγράφη»  εν ημίν Ιησούς Χριστός Εσταυρωμένος. [«ος κατ' φθαλμος ησος Χριστς προεγρφη ν μν σταυρωμνος» (Γαλ. 3,1)]   Εγώ μια προσπάθεια έκανα (λέει στους Γαλάτας ο Απ. Παύλος) να χαράξω, ακούτε, να χαράξω, να σφραγίσω, να ζωγραφίσω, να σκαλίσω μεσ’ στην καρδιά σας το όνομα, το πρόσωπο το θεανθρώπινο του Ιησού Χριστού.  Και ρωτάω μαζί με τον ιερό Χρυσόστομο: Πώς έγινε αυτό το χάραγμα, με ποιο πινέλο, αδελφοί μου, με ποιο σουβλί αν θέλετε, με ποιο καλέμι, αν σκάλιζε μέσα το Χριστό! Με σύγχρονη ορολογία: Με ποιο μηχάνημα και με ποια τεχνολογία λέιζερ έκανε αυτό  το χάραγμα και το σφράγισμα  μεσ’ στις καρδιές των ανθρώπων, του προσώπου του Ιησού Χριστού; Με τη «χαρακτική τέχνη»  που λέγεται Λόγος Θεού! Αυτό το χάραγμα έχει η Εκκλησία, στις καρδιές όλων των ανθρώπων, έχει το εργαλείο της, το Λόγο της Αλήθειας, το λόγο του κηρύγματος, έτσι «χαράζει» η Εκκλησία. Κι΄ αυτό το χάραγμα έχουν οι χριστιανοί μες στην καρδιά τους κι άρα δε φοβούνται «μαγικά  πράγματα» κι άλλα στοιχεία. 



ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ – ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

Κι΄ αυτό το χάραγμα έχουν οι χριστιανοί μες στην καρδιά τους κι άρα δε φοβούνται «μαγικά  πράγματα» κι άλλα στοιχεία.  Προχωρούμε όμως στο θέμα, να τελειώσουμε, τι δεν φοβάται ο Χριστιανός:

Ο χριστιανός δεν φοβάται έναν αριθμό. Όποιος φοβάται έναν αριθμό, αυτός είναι αριθμολάτρης, ημερολάτρης,  ειδωλολάτρης!

 Ένώ αδελφοί μου δεν φοβάμαι έναν αριθμό, φοβάμαι πολλούς αριθμούς! Φοβάμαι τα αναρίθμητα αμαρτήματά μου, αυτός είναι ο αριθμός!  Δεν φοβάμαι τον «μαγικό» αριθμό 666! Φοβάμαι τα αναρίθμητα… Κύριε, τα αμαρτήματά μου αυξήθηκαν,  κι έγιναν, πέστε, «παραπάνω από την άμμο της θαλάσσης», αυτά  με απασχολούν. Δε με απασχολεί εμένα λοιπόν, ένα «μαγικό στοιχείο»,  δε με απασχολεί πολύ περισσότερο  η περιέργεια, εγώ ένα φοβάμαι, λέει ο Χρυσόστομος, την αμαρτία μόνον,  εγώ ένα θέλω, να μεταστραφούμε, από φίλαυτοι να γίνουμε φιλόλαοι, από φιλάργυροι να γίνουμε φιλάνθρωποι, κι από φιλήδονοι να γίνουμε φιλόθεοι.



Η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΕΣΧΑΤΑ

 ΜΕΤΑΝΟΙΑ - «ΠΕΡΑΙΩΣΙΣ» ΚΑΙ «ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΙΣ»

Ξέρετε πως μοιάζουμε όταν ασχολούμαστε με τα έσχατα; Να σας πω πως μοιάζουμε; Είναι εικόνα χρυσοστομική, εγώ θα την πάρω λίγο πιο απλά: Φανταστείτε το σπίτι μας να περιζώνεται από φλόγες, από φωτιές, να καίγεται από παντού, φωτιές, παράθυρα, πόρτες, τα παιδιά να κινδυνεύουν, η γυναίκα,  να κινδυνεύουν τα ρούχα να καούν, όλα, πυρίφλεκτος κατάστασις! Και εμείς μεσ’ στο σπίτι καθόμαστε κι αντί να ασχολούμαστε με τη φωτιά, αντί να καλούμε επειγόντως την Πυροσβεστική να σβήσει τη φωτιά που θα τα κάψει όλα, καθόμαστε και κουβεντιάζουμε και συζητάμε με περιέργεια «πόοοτε θα ανάψει κάποια πιθανή φλογίτσα»! Καταλάβατε τι πάθαμε; Μας περίζωσε ο Διάολος, όλοι οι αντίχριστοι,  με τις φωτιές, καιγόμαστε αδελφοί μου!

Καιγόμαστε αδελφοί μου! Διαφθορά, διαπλοκή, κομπίνες, διαστροφή, τα παιδιά, οι νέοι, τα ανδρόγυνα, καιγόμαστε! Και εμείς ασχολούμαστε, αν στο μέλλον, κάποτε, θα έρθει μια έκτακτη φλόγα, που θα λέγεται αντίχριστος και αυτός. Βρε δεν ντρεπόμαστε; Καιγόμαστε!  Ξέρετε, είπε κάποιος και πολύ σωστά, αλλά προτού να σας το πω κι αυτό το άλλο, που ‘ναι σπουδαίο κι αυτό,  θα σας πω ότι:  Εκείνο που έχει ανάγκη ο Χριστιανός, είναι να μετανοήσουμε,  ε; να αλλάξουμε. Και πώς θα αλλάξουμε; Να σας χρησιμοποιήσω μια λέξη της σύγχρονης ορολογίας, της οικονομικής κρίσεως; Είδατε τι κάνει το Κράτος;  Προσπαθώντας να μαζέψει λεφτά, αφού οι φοροφυγάδες φεύγουν από δω κι από κει, ανακάλυψε αυτό τον τρόπο που λέγεται «περαίωσις». Καλό, κακό, δεν ξέρω εγώ ξέρω ότι ξανάγινε η περαίωσις, εμείς σαν σύλλογος πληρώσαμε πριν από τέσσερα χρόνια αρκετή περαίωση, όχι γιατί δεν είμαστε εντάξει στα βιβλία μας αλλά γιατί αν θα’ ρθουν, ένα χαρτάκι να το βρουν τσαλακωμένο θα σου πουν πλήρωσε πρόστιμο!   Έτσι είναι.  Λοιπόν έτσι έρχεται  περαίωσις, άλλος δέκα  χιλιάδες, άλλος δυο χιλιάδες, άλλος  τρεις χιλιάδες, άλλος πεντακόσιες. Ο Χριστός τι κάνει, γιατί ήρθε,  αδελφοί μου;  Για να κάνουμε μαζί Του «περαίωσι» και «διεκπεραίωσι».  Ο Χριστός έρχεται και λέει: Εάν σου κάνω έρευνα στα βιβλία σου, εάν σου κάνω εξέταση στη ζωή σου τότε, «εάν αμαρτίας παρατηρήσης Κύριε, Κύριε» πέστε παρακάτω: «ἐὰν νομας παρατηρσς, Κριε Κριε, τς ποστσεται;  τι παρ σο λασμς στιν» (Ψαλμός  129 3,4).  Τα προστίματα; Είναι ασήκωτα Θεέ μου, αν θελήσεις να μου κάνεις εξέταση. Δεν θέλω εξέταση, δεν μπορώ, δεν μπορώ, δεν αντέχω. Τότε,-  Έλα εδώ παιδί μου!  Έλα παιδί μου «να τα βρούμε»! Να κάνουμε «περαίωση». Θα μου πεις τι χρωστάς. Αλήθεια όμως. Και δεν θα πληρώσεις πρόστιμο. Ούτε δυο χιλιάδες. Ούτε τρεις χιλιάδες. Εγώ θα σου ξοφλήσω όλο το χρέος. Θα σου σβήσω όλα τα αμαρτήματα. Αρκεί να μου τα πεις όλα παιδί μου, όλα τα χρέη σου, μη μου κρύψεις τίποτε. Κι όταν τελειώσει η «περαίωσις» με τη Μετάνοια, και πάω το «πιστοποιητικό της εφορίας»  δηλαδή την Άφεση των παραπτωμάτων, τότε θα είμαι έτοιμος για την «διεκπεραίωση».



ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΤΣΙΠΑΚΙA -  BARCODES– ΦΑΚΕΛΩΜΑ

Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ «ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΑΙ ΘΕΩ»

KAI ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.

Δεν φοβάται ο χριστιανός μήπως περάσει στην Κόλαση με κάποιο τσιπάκι και με κάποιο αριθμό, δήθεν «δεν θα ψωνίσει», λέει! «Την ψωνίσαμε», γι΄αυτό λέμε δεν θα ψωνίζουμε, έτσι; Μη φοβάστε, αδελφοί μου, πάντα θα τρώτε και πάντα θα γεμίζουμε τους βόθρους με αυτά που τρώμε. Πολύ υλιστές είναι αυτοί που σκέφτονται ότι «αν τυχόν ποτέ έρθει… δεν θα μπορούμε να αγοράσουμε και να πουλάμε». Ώστε αυτό σκέπτεστε! Το ότι πεινάνε τόσα παιδιά στη Γη δεν το σκέπτεστε! Δεν το σκέπτεστε! Μήπως κανα τσιπάκι έκανε τα παιδιά πεινασμένα; Μήπως κανας αντίχριστος; Ο δικός μας αντίχριστος τά’ κανε πεινασμένα, η  δικιά μας πλεονεξία, της λεγόμενης καταναλωτικής κοινωνίας.

Κανείς δε μιλάει γι΄αυτά, ότι προδώσαμε τον Χριστό με την κατανάλωση, προδώσαμε τον Χριστό με τις απαιτήσεις, προδώσαμε τον Χριστό με την πλεονεξία!  

Γι΄αυτό, ακούστε προτού τελειώσουμε το κήρυγμα αυτό, που ήταν όχι «η κάρτα του πολίτη» αλλά «η κάρτα του Ουρανουπολίτη»:  Ο Χριστιανός δε φοβάται για τα αυτονόητα.  Τα αυτονόητα είναι ότι θα υπάρχουν πάντα «ιμπεριαλιστικές τάσεις» στις σατανικές δυνάμεις, δεν τις φοβάμαι αυτές,   εγώ φοβάμαι εδώ πέρα, την αμαρτία που έχω μέσα μου, εγώ, φοβάμαι, λέει ο ιερός Χρυσόστομος, μόνον το «προσκρούσαι Θεώ».  Και να πω κάτι; Έτσι όπως ασχολούμαστε κι έχουμε τρομοκρατηθεί, και στην κόλαση όταν θα πάμε κι αλίμονό  μας αν δε μετανοήσουμε, αν δεν διαβάζουμε τη Γραφή, αν δεν ελεήσουμε, αν μας βρει ο θάνατος με λεφτά μην περιμένετε καθόλου σωτηρία! Σας το λέω εγώ; Τι είμαι εγώ; Ο Χριστός το λέει! Αν όμως ελεηθούμε,  τότε  θα κλαίμε … «θα κλαίμε»! Στον Ουρανό δεν κλαίνε!  Αλλά θα πονάμε για κείνους που είναι στην κόλαση.

Και λέει κάποιος: Όταν πάνε στην κόλαση,  όλοι αυτοί οι αντιχριστολογούντες, εσχατολογούντες, τρομοκρατούντες, που σηκώνουν σημαίες, τρέξτε, φωνάξτε, φωνάξτε, κάρτα, πολίτου, φακελωθήκαμε, όλοι αυτοί λέει, και στην κόλαση να πάνε θα τσακώνονται μες στην κόλαση, αν ήρθε ο αντίχριστος και ποιος είναι ο αντίχριστος και πού είναι ο αντίχριστος! Έτσι είναι! Μ΄αυτά ασχολούνται οι άνθρωποι!  Με τον Χριστό δεν ασχολούνται!

Άφησα στο τέλος ένα σφράγισμα: Φοβόμαστε μήπως μας γράψουν τα στοιχεία μας! Για ποιο λόγο φοβόμαστε; «Ηλεκτρονικό, σου λέει, φακέλωμα» ! Με συγχωρείτε, ο πρώτος που δέχτηκε «φακέλωμα» είναι ο Ιησούς Χριστός!  Γιατί γεννήθηκε στη Βηθλεέμ και  δε γεννήθηκε στη Ναζαρέτ; Γιατί; Έπρεπε να πάει να Τον φακελώσουν. (Σημ. την «οικογένεια»). Μάλιστα! «Απογράψασθαι» (Λουκ. 2,5). Στην Απογραφή να δοθούν όλα τα στοιχεία της ταυτότητας κατά την εποχή εκείνη! Όλοι είμαστε «γραμμένοι» και γιατί να μην είμαστε γραμμένοι; Απ’  τα «άγραφα» δεν είναι κανείς. Όλοι είμαστε καταγεγραμμένοι! Αυτό είναι το πρόβλημα; Ή μήπως  το πρόβλημα πρέπει να ‘ναι κάποιο άλλο,   να είμαστε γραμμένοι κάπου αλλού; Να ‘χουμε την «κάρτα»  που είπα, του Ουρανοπολίτου. Ο Χρυσόστομος λέει: «Των παρόντων παρορώντες, των μελλόντων εχόμεθα» . Αφήστε τα παρόντα, κοιτάξτε τα μέλλοντα που έρχονται, δηλαδή την Βασιλεία του Θεού. «της εκείνων εκκρεμόμεθα απολαύσεως»,  κρεμόμαστε στην απόλαυση εκείνων των αγαθών, «εν γη βαδίζομεν, τον πόθον του Ουρανού διατρίβομεν», περπατάμε στη γη αλλά με τον πόθο του Ουρανού.

O Κύριός μας λοιπόν, σας είπα, μιλάει για χάραγμα και ο Χριστός, και ο Χριστός είπε το χάραγμα του Παύλου, έτσι, μες΄στις καρδιές ζωγράφισε, σκάλισε, χάραξε τον Χριστό σταυρωμένο. Ο Χριστός έστειλε τους μαθητάς Του κι όταν ήρθαν τους λέει μη χαίρεστε. Μη χαίρεστε, με τα χαρίσματα. [ «μ χαίρετε, τι τ πνεύματα μν ποτάσσεται» (Λουκ.10΄20)]. Η Εκκλησία δεν χαίρεται με τα χαρίσματα,  κι αυτός που έχει τα χαρίσματα ποτέ δεν χαίρεται με τα χαρίσματα, είναι του Θεού τα χαρίσματα! Πολύ περισσότερο αν δεν χαιρόμαστε με τα χαρίσματα, δεν τρομοκρατούμαστε με τα χαράγματα, αδελφοί μου, γιατί μας ενδιαφέρει μια άλλη χαρά, δηλαδή, να χαράξει, να χαράξει ανεξίτηλα, με ανεξίτηλα γράμματα το όνομά μας ο Θεός στο Βιβλίο της Ζωής. Το λέει:  «χαίρετε δ τι τ νόματα μν γράφη ν τος ορανος» (Λουκ. 10,20). Κανείς δεν μιλάει γι’  αυτό!  “-Θα μου γράψουν τα στοιχεία στην ταυτότητα!”. Και λοιπόν; Τι με νοιάζει εμένα, με νοιάζει;  Ο ληστής, οι γιάφκες, οι κακοποιοί να φοβούνται! Εγώ τι να φοβηθώ; Τα λέω ανοιχτά!  Τα αμαρτήματά μου δεν λέω ανοιχτά γιατί ντρέπομαι ακόμα, μακάρι να μπορούσα να τα πω, θα λυτρωνόμουνα. Το άλλο τι με νοιάζει; Προσέξτε αδελφοί μου, κάτι όμως, αυτό το «χάραγμα του Θεού»  στη Βασιλεία των Ουρανών γίνεται όταν εμείς κάνουμε δύο χαράγματα σ’ αυτή τη ζωή, το ένα το δικό μας «χάραγμα», προχωράμε στη ζωή χαράζοντας την πορεία μας με τη λέξη Ομολογία, και μετά έρχεται το «χάραγμα» του Θεού επάνω μας που αρχίζει από «χαρ» και αυτό, Χάρις, όταν έχω το «χάραγμα» της Χάριτος κι αυτή η Χάρις συναντήσει το δικό μου «χάραγμα» και «σφράγισμα» που σφραγίζω κάθε μέρα τη ζωή μου με Ομολογία Πίστεως, τότε αδελφοί μου ενώνονται αυτά τα δύο χαράγματα και γίνονται το Ουράνιον «χάραγμα» και γράφεται το όνομά μου στη Βασιλεία των Ουρανών.



ΚΑΙ ΑΛΛΗ (ΤΡΙΤΗ) ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

ΓΙΑ ΤΟ  ΑΟΡΑΤΟ – ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ  ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

 Σας άφησα τελειώνοντας το τρίτο χάραγμα της Αποκαλύψεως, το Άγιο Χάραγμα. Μιλάει για το Αρνίον. Όλη η Αποκάλυψις δεν είναι για τον αντίχριστο, πουθενά δεν μιλάει για αντίχριστο. Πουθενά! Πέστε το και φωνάξτε το, μιλάει για το εσφαγμένο αρνίο, είναι η μάχη και η νίκη του εσφαγμένου αρνίου, του Ιησού Χριστού! «Βλέπω», λέει ο Ιωάννης, «το αρνίο», αρνίο ήταν ο Χριστός, Θεάνθρωπος, συμβολικά είναι αρνίο, τι συμβολίζει, την αναμαρτησία Του φυσικά. Και μόνον τον βλέπει; Δεν τον βλέπει μόνον, γιατί ο Χριστός δεν φαίνεται ποτέ μόνος. Αν δεχτούμε τον Χριστό μόνο, δεν είναι Χριστός. Ιησούς  μπορεί να είναι,  Χριστός όχι! Γιατί Χριστός σημαίνει Σωτήρας του κόσμου. Άρα, ο Χριστός δεν είναι ποτέ μόνος, είναι Θεάνθρωπος. Ακούστε τώρα πώς τον βλέπει, Αυτόν, τον Χριστό: «Βλέπω τον Χριστό επί το Όρος Σιών». Ποιο είναι το Σιών; Πέστε; - Η Ιερουσαλήμ. –Μη μου πείτε ότι ο Χριστός είναι στην Ιερουσαλήμ! Όσο κι αν λένε μερικοί, να εκμεταλλεύονται ότι εκεί είναι οι άγιοι τόποι,  άλλη μεγάλη πλάνη, έτσι, ο Χριστός είναι στη Σιών! Στην επίγεια Σιών και στην Ουράνια Σιών.  Επίγεια Ιερουσαλήμ: Η Εκκλησία! Ουράνια Ιερουσαλήμ: Η Βασιλεία!       

Αυτά λένε οι Γραφές, αυτά λένε οι Πατέρες, αυτά λένε όλοι οι ύμνοι. Βλέπω το Χριστό, λέει, «επί το όρος» και μόνος Του; «Επ’ αυτού εκατόν τεσσαράκοντα τέσσερες χιλιάδες – 144.000». Πάλι ο αριθμός αυτός! Πάλι! Συμβολικός! Και είπα, γιατί αφού αυτός είναι συμβολικός, ο άλλος είναι πραγματικός; Παρακάτω όμως: «έχουσαι το όνομα» εδώ πλέον το χάραγμα δεν είναι ο Σταυρός, είναι το Όνομα «το όνομα αυτού» Του Ιησού «και το όνομα του Πατρός αυτού» δεν υπάρχει όνομα Ιησού χωρίς το όνομα του Πατρός, τι λέμε; Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Πώς το βλέπει ο Ιωάννης; 

Ακούστε: Βλέπει το όνομα «γεγραμμένον επί των μετώπων αυτών»!

«Κα εδον, κα δο τ ρνον στηκς π τ ρος Σιν, κα μετ᾿ ατο κατν τεσσαρκοντα τσσαρες χιλιδες,  χουσαι τ νομα ατο κα τ νομα το πατρς ατο γεγραμμνον π τν μετπων ατν» (Αποκ. 14,1). «Χαραγμένο», να το «άγιο χάραγμα», το όνομα,  είδατε εσείς κανα Χριστιανό νά ‘ χει εδώ πινακίδα να λέει «είμαι Χριστιανός», όχι πινακίδα με αυτοκόλλητο, αλλά χαραγμένο με σουβλί  πυρφόρο, πυρακτωμένο, είδατε; Όχι! Άρα λοιπόν δεν υπάρχουν Χριστιανοί! Υπάρχουν και παραϋπάρχουνε!  Άγιοι, λοιπόν, υπάρχετε!  Γιατί δεν φοβάστε αυτούς που φοβούνται σήμερα και τρομοκρατούν τους ανθρώπους!  Άγιοι, Υπάρχετε! Γιατί έχετε το χάραγμα της Ομολογίας και το Σφράγισμα της Πίστεως  και της Χάριτος του Θεού!



ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Εμείς οι χριστιανοί, αδελφοί μου,  είναι ανάγκη να ακούσουμε μια ωραία προσευχή και με αυτήν θα τελειώσουμε. Τη διάβασα, την έχω γράψει, την έχω αντιγράψει: Και λέει λοιπόν ο Χριστιανός σ’ όλους αυτούς που τον ταράζουν αυτό τον καιρό :



-Φύγετε από κοντά μου όλα τα μορμολύκεια, όλα τα παιδιά της «εσχατομανίας», που θέλετε να με τρομάξετε με τον ερχομό τάχα,  κάποιου, κάποιου  αντιχρίστου. Εγώ έχω τον δικό μου Κύριο, τον Χριστό που ήρθε! Τον περιμένω να ξανάρθει για να πάρει και εμένα κοντά Του κι όλους τους ευσεβείς.  «Ο Κύριος εγγύς» (Φιλιπ. 4,4).  Ο Κύριος είναι κοντά! Έτσι τελειώνει η Πρώτη Προς κορινθίους:  Είναι κοντά μας, αλλά και κοντά γιατί θα πάμε κοντά του σε λίγο.[« δο μυστήριον μν λέγω· πάντες μν ο κοιμηθησόμεθα, πάντες δ λλαγησόμεθα, ν τόμ, ν ιπ φθαλμο, ν τ σχάτ σάλπιγγι· σαλπίσει γάρ, κα ο νεκρο γερθήσονται φθαρτοι, κα μες λλαγησόμεθα» (Α΄Κορ.15΄51-52).]

Τις σκιές δεν τις φοβάμαι. Τα μορμολύκεια και τα φαντασιοκοπήματα δεν τα τρέμω! Ζω στο φώς  του Χριστού, στο φως της Αλήθειας. Ανήκω στον στρατό του Ιησού, ανήκω στη Στρατευομένη Εκκλησία, που είναι Εκκλησία της χαράς και της ελευθερίας. Ανήκω στους αγίους, που πάνω στο μέτωπό τους είχαν τη Σφραγίδα του Ιησού. Ψηλά το μέτωπο, λοιπόν! Ψηλά η καρδιά! Αλλά και καθαρό το μέτωπο ζητάει ο Θεός ώστε να υμνείται και δι’ ημών το Υπερύμνητον Όνομα του Κυρίου Ιησού Χριστού, Αμήν.

6 σχόλια:

  1. Το επίκαιρο κείμενο του π. Δανιήλ, αποπνέει Ορθοδοξία. Αποδεινύει σεβασμό στην Πίστι μας, σεβασμό στην Εκκλησία, σεβασμό στην Καινή Διαθήκη που είναι λόγος του Θεού.

    Αυτή είναι η σωστή τοποθέτηση του χριστιανού.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρησιμότατη η υπενθύμιση του σχετικού με την "κάρτα του Πολίτη" ανακοινωθέντος της Εκκλησίας της Κρήτης.

    "Ἡ Ἱερά Ἐπαρχιακή Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας Κρήτης, συνῆλθε σήμερα, 12 Ὀκτωβρίου 2010, στό Ἡράκλειο σέ τακτική Συνεδρία, ἀσχολήθηκε μέ τά θέματα τῆς Ἡμερησίας Διατάξεως καί μεταξύ ἄλλων ἀποφάσισεν ὁμοφώνως:...

    ... Ἀναφορικά μέ τό θέμα τῆς ἠλεκτρονικῆς κάρτας συναλλαγῶν τοῦ πολίτη προτρέπει καί παρακαλεῖ τόν Ἱερό Κλῆρο καί τόν εὐσεβῆ Λαό τῆς Κρήτης, νά μήν τρομοκρατεῖται ἀπό ἀνεύθυνους, νά προσδοκᾶ τό Πρόσωπον τοῦ Ἐρχόμενου Κυρίου Ἰησοῦ Χριστοῦ, ὑπενθυμίζει δέ τά λόγια τοῦ διορατικοῦ Γέροντος Πορφυρίου: «… ἄν ἐμεῖς ἔχομε μέσα μας τόν Χριστό, δέν μπορεῖ μέ τίποτα νά μᾶς πειράξει ὁ ἀντίχριστος…».

    Ἀπό τήν Ἱερά Ἐπαρχιακή Σύνοδο τῆς Ἐκκλησίας Κρήτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το κυρίως θέμα είναι αν η "κάρτα του πολίτη" έχει κάποια σχέση με τον Αντίχριστο, με το "θηρίον", με τον αριθμό του ονόματος του "θηρίου", με την Καινή Διαθήκη, με την Εκκλησία και την Χριστιανική Πίστη.

    Αν ΔΕΝ έχει, όποιοι επικαλούνται την Πίστη και την Καινή Διαθήκη για να καταπολεμήσουν (για τους λόγους τους) την κάρτα του πολίτη, μονοπωλούντες την αυθεντική ερμηνεία των Γραφών, είναι αυθαιρετούντες και ελεγκτέοι πνευματικώς, και ΑΣΦΑΛΩΣ δεν έχουμε καμιά υποχρέωση να συμφωνούμε μαζί τους. Αν υπήρχε σοβαρή και ζωντανή Εκκλησία της Ελλάδος θα τους είχε επαναφέρει εις την τάξιν, τουλάχιστον η Εκκλησία της Κρήτης τους επανέφερε.

    Κάποιοι από τους ανωτέρω έχουν βεβαρημένο σχετικά, παρελθόν παρερμηνειών, διότι οι ίδιοι πριν από μερικά χρόνια διοργάνωναν εκδηλώσεις και τρομοκρατούσαν τον λαό διαδίδοντας ότι οι γραμμικοί κώδικες (barcode) στις συσκευασίες τροφίμων και φαρμάκων, στην διακίνηση αγαθών, και τα "τσιπάκια" στις τραπεζικές κάρτες, όλα αυτά είναι του αντιχρίστου ή πρόδρομοι του αντιχρίστου, και περιέχουν και τον "δυσώνυμο αριθμό του αντιχρίστου" 666 (βέβαια ο αριθμός χξστ' είναι του θηρίου και όχι του αντιχρίστου και είναι συμβολικός).

    Διαψεύστηκαν παταγωδώς. Σήμερα πλέον ακόμα και οι οπαδοί τους δεν τους παίρνουν στα σοβαρά και εκείνοι και όλοι χρησιμοποιούμε πλέον και barcode (που κατ' εκείνους περιέχουν το "χάραγμα του αντιχρίστου", και τσιπάκια που κατ' εκείνους περιέχουν τον "αντίχριστο").
    Γιατί λοιπόν πάλι "σηκώνουν κεφάλι" και θέλουν να ξεχάσουμε το παρελθόν τους και θέλουν επιπλέον να θεωρήσουμε ότι ... έχουν δίκιο για την "κάρτα του πολίτη" όταν από τα 11.000.000 των Ελλήνων μετά από πολλές προετοιμασίες, πανελληνίως, αθροίστηκαν μόνο περίπου 5.000 για να διαδηλώσουν κατά της κάρτας;

    Αλλά η Αποκάλυψη αναφέρει το 666 ως αριθμό του ονόματος του θηρίου, όχι του "αντιχρίστου"! Δεν υπάρχει η λέξη "αντίχριστος" στην Αποκάλυψη! Το ποιος είναι το "θηρίον" και πως θα επαληθευτεί, θα το μάθουμε μόνον όταν επαληθευτεί η Προφητεία, τώρα δεν ήλθεν η ώρα.
    Σημειωτέον ότι, σοβαροί Πατέρες όπως ο ιερός Χρυσόστομος, δεν ερμήνευσαν την Αποκάλυψη. Κατά την Εκκλησιαστική Ερμηνευτική Παράδοση, οι Προφητείες ερμηνεύονται μόνον μετά την εκπλήρωσή τους. Κάθε άλλη προσπάθεια έστω και πατέρων, αγίων ή γερόντων, είναι εικασία άρα αυθαιρεσία και συνεπώς καταδικασμένη στην αποτυχία (όπως και η επίκληση τέτοιων "ερμηνειών" δηλ. παρερμηνειών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παραθέτω επιλεγμένα χωρία από άρθρα του μεγαλύτερου σύγχρονου Βιβλικού ερμηνευτή, του Δρος Κων/νου Σιαμάκη:

    "χρησιμοποιοῦν τοὺς γαυγισταρίους ἐν ὀνόματι τοῦ θεοῦ καὶ τῆς βασιλείας τοῦ θεοῦ, τοὺς φοβερίζουν μὲ 666 καὶ θεομηνίες καὶ κολάσεις, γιὰ νὰ γαυγίζουν ἐναντίον κάθε ἠλεκτρονικοῦ ἐλέγχου καὶ ἀνιχνεύσεως καταχραστῶν. ... ἰδοὺ λοιπὸν οἱ ἀντίχριστοι, ὁ ἀντίχριστος˙ τὸ καρτὲλ τῶν "γεροντάδων".
    ===

    " Τέλος θέλω νὰ πῶ γιὰ τ᾿ ἀλληγορικὰ τῆς ᾿Αποκαλύψεως καὶ ὅτι εἶναι ἁπαξάπαντα μόνο πνευματικὰ πράγματα, καὶ τίποτε δὲν εἶναι φυσικό, οἰκολογικὸ δηλαδὴ ἢ πολιτικὸ ἢ στρατιωτικό. καὶ κακῶς πολλοὶ ἑρμηνευταὶ τὶς κοσμογονικὲς καταστροφὲς τῆς ᾿Αποκαλύψεως τὶς βλέπουν σὰ φυσικές, σεισμοὺς καὶ λοιμοὺς καὶ λιμοὺς καὶ καταποντισμοὺς καὶ πολέμους καὶ οἰκολογικὲς καταστροφὲς ἢ ἀπειλὲς γιὰ τὴ φυσικὴ ζωὴ καὶ τὴν οἰκονομία καὶ τὸν πολιτισμὸ τῶν ἀνθρώπων• τώρα τελευταία καὶ συγκρούσεις μεγάλων ἀστεροειδῶν μὲ τὴν γῆ!
    ἡ Καινὴ Διαθήκη δὲν ἐνδιαφέρεται γιὰ τέτοιες καταστροφὲς καὶ πολέμους• ἐνδιαφέρεται μόνο γιὰ τὰ πνευματικά, καὶ ὅλ᾿ αὐτὰ ποὺ λέγονται στὴν ᾿Αποκάλυψι τὰ ἐννοεῖ μόνο πνευματικά...

    πράγματα πνευματικὰ ἐννοεῖ ἡ προφητεία, κι ὄχι πτώσεις κομητῶν καὶ ἀστεροειδῶν καὶ μετεωριτῶν καὶ ἀτομικῶν βομβῶν καὶ ῥαδιενεργῶν σωματιδίων καὶ καυσαέρια καὶ ἐξατμίσεις αὐτοκινήτων, καὶ φυσικοὺς σεισμοὺς λοιμοὺς λιμοὺς καταποντισμούς, καὶ παγκοσμίους πολέμους, τὰ φόβητρα τῶν βολεμένων καὶ φιλοτόμαρων ἀνθρώπων.
    τὸν πραγματικὸ κίνδυνο μὲ τὶς αἰώνιες ἐπιπτώσεις οὔτε κἂν τὸν νιώθουν ὡς φόβητρο οἱ πολλοὶ οἱ μὴ ἔχοντες τὴ σφραγῖδα τοῦ θεοῦ, τὴν πίστι.
    οἱ σημερινοὶ «Χριστιανοί», ποὺ εἶναι σὰν τὸ ξινισμένο γάλα ποὺ γάλα δὲν εἶναι πλέον, αὐτοὶ γιὰ τοὺς ὁποίους ἡ δευτέρα παρουσία τοῦ Κυρίου ἀπὸ γλυκειὰ προσδοκία ἔγινε ἀνατριχιαστικὸ φόβητρο, γιὰ τὶς φυσικὲς καταστροφὲς νοιάζονται μόνο, κι αὐτὲς βλέπουν στὶς «ἑρμηνευτικὲς» φαντασιώσεις των• γιὰ τὶς πνευματικὲς καὶ πραγματικὲς ἀδιαφοροῦν... ὅποιος φοβᾶται τὶς καταστροφὲς τῆς ᾿Αποκαλύψεως ὡς φυσικὲς ἢ φοβερίζει ἄλλους μὲ τέτοιες, δείχνει μόνο ὅτι δὲν εἶναι Χριστιανὸς• ὅτι κατὰ βάθος εἶναι νικολαΐτης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ἰδοὺ λοιπὸν οἱ ἀντίχριστοι, ὁ ἀντίχριστος˙ τὸ καρτὲλ τῶν "γεροντάδων".

      ΟΠΟΙΟΣ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΕΙΠΕ Ν ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ
      ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΕΡΟΝΤΑΔΕΣ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ
      ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΝΤΡΩΝΟΥΝ
      ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΠΑΡΘΕΝΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ

      Διαγραφή
  5. Οι Προφητείες της Αποκαλύψεως θα ερμηνευτούν μόνο όταν εκπληρωθούν. Σοβαροί εκκλησιαστικοί ερμηνευτές, είτε δεν ερμήνευσαν Αποκάλυψη, είτε απλά ομόφωνα λέγουν ότι "η ερμηνεία της Αποκαλύψεως θα αποδειχτεί μόνον όταν εκπληρωθεί η Προφητεία". 'Aσφαλέστερον καὶ ἀκινδυνότερον τὸ περιμένειν τὴν ἔκβασιν τῆς Προφητείας.

    Πατέρες, άγιοι, γέροντες, θεολόγοι, δεν είναι αλάθητοι. Σφάλλουν ως άνθρωποι, ενίοτε παρα-σφάλλουν.
    Ειδικά όσοι επιχείρησαν ή επιχειρούν να ερμηνεύσουν και συγκεκριμενοποιήσουν την Αποκάλυψη (διαχρονικά αλλά και τώρα που τη συνδέουν με την κάρτα του Πολίτη) αστόχησαν παταγωδώς. "Ἀσχοληθέντες ὥς μὴ ὥφειλαν μὲ ἑσχατολογίας τὰ ἔσχάτωσαν".

    Ο π. Δανιήλ, που δεν διεκδικεί το "αλάθητο", σε κάθε αποστροφή του λόγου του παραθέτει ένα βιβλικό χωρίο, και μια παραπομπή στην Καινή Διαθήκη. Συνεπώς όσοι επιχειρούν να ανατρέψουν τον λόγο του πατρός Δανιήλ, με παραπομπές σε λόγους ανθρώπων οι οποίοι επιχειρούν να ερμηνεύσουν την Προφητεία πριν να εκπληρωθεί, δεν διαθέτουν επιχειρήματα ισόκυρα με του πατρός Δανιήλ. Ήλιος κάθε χωρίο της Αγίας Γραφής, φυτιλάκι που έσβησε και καπνίζει, κάθε λόγος ανθρώπου που δεν συμφωνεί με τη Βίβλο, λαμπάδα όμως λάμπουσα κάθε λόγος ανθρώπου που ταυτίζεται με την Αγία Γραφή. Δεν λέει κάτι δικό του ο πρεσβύτης αρχιμανδρίτης, Γραφικά χωρία αναγινώσκει και απαγγέλλει και παραπέμπει!

    Για το πώς θα ερμηνευτούν το θηρίο, ο αριθμός ανθρώπου, αν θα είναι μάλλον πνευματικά, αλληγορικά, συμβολικά, αόρατα σφραγίσματα, αν θα είναι εξακόσια εξήκοντα έξ ή 666 ή χξς΄ ή μάλλον συμβολικό η εκπλήρωση της Προφητείας θα το δείξει.

    Η κάρτα του Πολίτη δεν έχει καμιά σχέση με την Αγία Γραφή και την Εκκλησία.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου