Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Η γαλανοματα MEΓΑΛΟΚΟΡΗ τι κανει;΄Η θα παρουν και αυτην με τις πετρες;

ΦΟΒΕΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ 

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ νυχτοβιου

Δεσποτη Μπραζαβιλ 

τω ονοματι Αραθυμος εκ Συρου







Αδελφοί μας στην Ελλάδα,



εμείς οι νέοι και οι πιστοί του Κονγκό-Μπραζαβίλ σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε μέσα από την ιστοσελίδα σας στη λύση ενός πολύ μεγάλου προβλήματος της Εκκλησίας μας.  
Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας μας έστειλε πριν λίγους μήνες έναν επίσκοπο, που από την ώρα που ήρθε στο Κονγκό μόνο κακό κάνει στην Εκκλησία μας. Ύστερα από τον άδικο διωγμό του πνευματικού μας πατέρα και ιδρυτή της Εκκλησίας του Κονγκό του π. Θεολόγου Χρυσανθακόπουλου απέλυσε 4 νέους από τις δουλειές τους ενώ αφόρισε δυο νέους και παρά τις διαμαρτυρίες μας, παρά την επιστολή που στείλαμε στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο Β η κατάσταση παραμένει η ίδια. 



Εκτός από τα παραπάνω όμως, όπως θα διαβάσετε στις επιστολές μας, η τοπική αστυνομία μας ενημέρωσε για τη νυχτερινή ζωή του επισκόπου μας και αυτό είναι σκάνδαλο μεγάλο για την Εκκλησία μας. 



Οι πιστοί είναι αναστατωμένοι. 




Μαζέψαμε υπογραφές για να φύγει αυτός ο άνθρωπος γιατί μόνο κακό κάνει με τη συμπεριφορά του αλλά ενώ στείλαμε μια επιστολή στον ίδιο, που τον ειδοποιήσαμε ότι αν δεν φύγει, όπως θέλουν οι πιστοί και οι νέοι του Κονγκό θα αναγκαστούμε να δημοσιεύσουμε τα κατορθώματά του στα μέσα ενημέρωσης του Κονγκό και της Ελλάδος.  




Επιστολή  στείλαμε και στον Πατριάρχη, όπου τον ενημερώσαμε για όλα αυτά τα θέματα, αλλά καμιά λύση δεν δόθηκε. 
Μας θεωρούν υπανάπτυκτους και έχουν ξεκινήσει ένα αγώνα εκφοβισμού των πιστών με τη βοήθεια δυο ιερέων, που τους έδωσε αξιώματα ο επίσκοπος για να τους έχει στο χέρι του.
Οι πιστοί είναι τρομοκρατημένοι μετά τους αφορισμούς των δύο νέων και φοβούνται αυτές τις πνευματικές τιμωρίες.
 

Παρακαλούμε να δημοσιεύσετε τις επιστολές μας αυτές και να μας βοηθήσετε να απαλλαγεί η εκκλησία μας από τον άνθρωπο αυτό που σκανδαλίζει τους πιστούς και μόνο κακό μας κάνει.
Οι πιστοί και οι νέοι του Κονγκό Μπραζαβίλ

Οι αντιπρόσωποι των νέων και των πιστών του Κονγκό Μπραζαβίλ
 Christ Le Beau MAHONIO, Αντιπρόεδρος της νεολαίας – ενορία Αγίου Δημητρίου
Prudent KITSOUKOU, Σπουδαστής της Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κινσάσα Άγιος Αθανάσιος
Christ OKOULIS, Πρώην γραμματέας της Επισκοπής
Dimitrios MBOKO, Γραμματέας της νεολαίας της ενορίας της Αναστάσεως
Romanos Dane MILANDOU

Nicolas POATY, Πρόεδρος της νεολαίας – ενορία της Αναστάσεως
Nicolas Cédric Tchissambou
Ezéchiel NGALIKOUBA, Πρώην νεωκόρος και αναγνώστης– Ενορία Αγ. Δημητρίου



Ενσωματωμένη εικόνα 1
Tι ρολο παιζει η εικονιζομενη ...αδελφη ψυχη;
Τι κανει τις νυχτες στο Μπραζαβιλ, 
οπως καταγγελουν οι πιστοι Αφρικανοι;
Μας πηραν μυρωδια και οι Αφρικανοι, 
Αραθυμε;



Pointe Noire, 28 Αυγούστου 2013

Προς τον Μακαριότατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας
κ. κ. Θεόδωρο Β΄

Μακαριότατε, ευλογείτε,
η Ορθόδοξη Νεολαία του Pointe Noire Κονγκό Brazzaville  έχοντας συμπαραστάτες και τους πιστούς σας απευθύνει αυτή την επιστολή για να σας γνωστοποιήσει ότι:
1.     Από την πρώτη στιγμή που ο νέος μας Επίσκοπος ήρθε στη χώρα μας, ενώ τον υποδεχθήκαμε με πολλή αγάπη και ελπίζαμε ότι θα συνεχιζόταν το έργο της ιεραποστολής που ο πνευματικός μας πατέρας π. Θεολόγος είχε ξεκινήσει πριν από εννέα  χρόνια, ξεκίνησε έναν πόλεμο εναντίον του π. Θεολόγου, με συκοφαντίες καθημερινά εναντίον του, με ψέματα, που ξέραμε ότι δεν είχαν καμιά βάση. Επίσης η όλη ζωή του ήταν αντίθετη προς αυτό που ξέραμε ως ορθόδοξη συμπεριφορά. Κάπνισμα, ποτά, παρέες με ανθρώπους που για μας εδώ ανήκουν στον υπόκοσμο, κανένα ενδιαφέρον πραγματικό για τις ανάγκες της ιεραποστολής. Μαζί με τον Έλληνα φίλο του άρχισε να διδάσκει σε νέους της επισκοπής λεξιλόγιο, που, από ό,τι πληροφορηθήκαμε από φίλο μας Κονγκολέζο που σπουδάζει στην Ελλάδα, ανήκει στο χώρο του υπόκοσμου και όχι στο χώρο της Εκκλησίας, όπως «μαλάκα», «αρχίδι», «πούστη» και άλλα, που όπως καταλαβαίνετε για μας είναι ανήκουστα και δεν ανήκουν στο εκκλησιαστικό λεξιλόγιο. Επιπλέον το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να παρουσιάσει το έργο του π. Θεολόγου με τρόπο υποτιμητικό, μιλώντας για τη διαχείριση των χρημάτων, σαν να έκλεβε ο π. Θεολόγος τα χρήματα της ιεραποστολής.
2.     Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η αστυνομία του Pointe Noire συνέλαβε τον Επίσκοπο Brazzaville κ. Παντελεήμονα μέσα σε αυτοκίνητο με έναν Κονγκολέζο. Η σύλληψη βεβαίως δεν συνέβη γιατί ήταν απλά στο αυτοκίνητο αλλά σύμφωνα με την αστυνομία ήταν ζευγάρι και κάτι άλλο συνέβαινε. Η αστυνομία μας ενημέρωσε για το περιστατικό αυτό και ήδη όλα τα κανάλια της τηλεόρασης έχουν πάρει από την αστυνομία αυτή την είδηση και κάποιοι δημοσιογράφοι μας έχουν ενημερώσει. Γι’ αυτό απευθυνόμαστε στη Μακαριότητά σας και σας ζητάμε να τον αποσύρετε από το Κονγκό, γιατί για μας αυτή η συμπεριφορά είναι ανεπίτρεπτη για Επίσκοπο.
3.     Επειδή αποδείχθηκε ότι αυτός ο Επίσκοπος δεν ήταν άξιος να είναι πρώτος Επίσκοπος του Κονγκό και ήταν αυτός που δεν ήθελε να συνεργασθεί με τον πνευματικό μας πατέρα και ιδρυτή της Εκκλησίας του Κονγκό π. Θεολόγο, ζητάμε από την Μακαριότητά σας να αναιρέσετε την επιστολή που στείλατε για τον π. Θεολόγο να επιστρέψει στο Άγιον Όρος.
4.     Η  νεολαία και ο λαός του Κονγκό ήθελαν να εκλεγεί αυτός Επίσκοπός μας, γιατί η ζωή του όλη και το έργο του μας έδειξε ότι είναι ο πιο άξιος για να γίνει επίσκοπός μας. Γνωρίζουμε ότι ο π. Θεολόγος δεν επιθυμεί να γίνει επίσκοπος, όμως γνωρίζουμε επίσης ότι αν το ζητήσει η Μακαριότητά σας και είναι απαίτηση του λαού του Θεού είναι υποχρεωμένος να δεχθεί.
5.     Περιμένουμε την ανταπόκρισή σας στο αίτημα του λαού του Κονγκό. Η οργή μας είναι τεράστια για όσα έκανε ο κ. Παντελεήμων και για τη στάση του απέναντι στον πνευματικό μας πατέρα όλο αυτό το διάστημα.
6.     Ελπίζουμε ότι η Μακαριότητά σας θα ακούσει τη φωνή μας, γιατί μάθαμε από εσάς τον ίδιο ότι Εκκλησία είμαστε ο κλήρος και ο λαός σε μια ενότητα, που κεφαλή της είναι ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός. Σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με όπλα την αλήθεια και την αγάπη του Ιησού Χριστού.

Ζητώντας την  ευλογία σας
Η Ορθόδοξη Νεολαία της Εκκλησίας του Κονγκό  και οι πιστοί του Pointe Noire

17 σχόλια:

  1. λουκουμια συριανα.......... εχει φαει αρκετα ο εκ συρου καταγομενοσ αρα......θυμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Πατριαρχείο, όπως βλέπετε είναι ενημερωμένο από καιρό, και όχι μόνο δεν κάνει τίποτε αλλά πριν λίγες μέρες που επέστρεψε στο Κονγκό από την Ελλάδα ο Επίσκοπος και οι νέοι και οι πιστοί απαίτησαν να φύγει τους απάντησε ωμά; "εγώ είμαι επίσκοπός σας και θα πεθάνω επίσκοπος".
    Και τι επίσκοπος!!!
    Φαίνεται ότι το Πατριαρχείο, που ξέρει τα πάντα, αντί να τον καθαιρέσει ή έστω να τον απομακρύνει του είπε να πάει και να πεθάνει εκεί, τουτέστιν να μην φύγει, όπως του ζητούν οι πιστοί και οι νέοι του Κονγκό.
    Ήταν ο εκλεκτός του Πατριάρχη, επί επτά χρόνια ο Γραμματέας του.
    Δική του επιλογή η προώθησή του σε επίσκοπο.
    Μαζί συνεργάστηκαν για να καταδιώξουν από το Κονγκό τον πραγματικό ιεραπόστολο με τεράστιο έργο π. Θεολόγο Χρυσανθακόπουλο.
    Κατόπιν αιτήματος του Αράθυμου απέστειλε την επιστολή ο Πατριάρχης για την αποπομπή του π. Θεολόγου. Κι ενώ είχε "λερωμένη τη φωλιά του" τολμούσε,,, Αντί να σιωπά....
    Βλέπετε ότι δεν είναι μόνο ο Πάπας της Ρώμης αλάθητος.
    Είπε κανείς κάτι για σαπίλα;
    Μετά τιμής
    Δημήτρης Καραμάτσκος
    Μάστερ Θρησκειολογίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ. Καραματσκο πόσοι ακριβώς ειναι οι νέοι και οι πιστοί που θέλουν να φύγει ο Επισκοπος ;
      Αυτούς που τους πληρώσατε με τα λεφτα που μαζεύατε στο όνομα της ιεραποστολης και τους
      τα στείλατε για να επιτεθούν στο συνέδριο της ορθοδοξης νεολαίας, με σίδερα και δοκάρια
      μεσα στην εκκλησια. Ή αυτοι που κατακλεβανε τα λεφτα του ορφανοτροφείου και άφηναν τα ορφανά
      χωρις φαγητο. Αληθεια αποδείξεις για αυτα που ο ίδιος γραφετε περί σκανδάλων έχετε;
      μια φώτογραφια του επισκοπου με πολιτικά , ενα χαρτί απο την αστυνομία ;
      Τα ονόματα που γραφετε απο τους κογκολεζους ορθόδοξους εχουν πουθενά υπογραφές ή
      τα ανεβάζετε αυθαίρετα και χωρις να το γνωρίζουν ...
      αληθεια πόσες υπογραφές μαζεψατε απο τους χιλιάδες ορθόδοξους
      πιστούς του Κονγκο που θέλουν να φύγει ο Επισκοπος τους;

      Διαγραφή
    2. Τι έχεις να πεις 7:38 για τις φρικτές καταγγελίες για τον επίσκοπο;

      Διαγραφή
  3. Όταν ένα επισκοπίδιο σκανδαλίζει τόσο πολύ, όσο ο λεγάμενος λυκοποιμένας, μάλλον πρέπει να υιοθετηθούν δυναμικότερες πρακτικές!
    Και ο νοών νοείτω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ως δείχνουν τα πράγματα ο Αράθυμος ξέρει πολλές βρωμιές του Θόδωρου.Και γι αυτον ακούγονται πολλά εδώ στην Ελλάδα.Κάτι ξέρει ο π. Δανιήλ Αεράκης.Οι πνευματικοί πολλά ξέρουν.
    Ο Θόδωρος εχει μεγάλη ιστορία.Βλέπετε υπάρχει αλληλοϋποστήριξη τους.

    Πρό ημερών ο Αράθυμος πήγε στο Διδυμότειχο γιά να δή τον ...φίλο του δεσπότη.
    Επίσης και πρίν από καιρό συλλειτούργησε στη Σύρο με τον εκει φίλο του δεσπότη.
    Τι γίνεται εδώ ρέ παιδιά.
    Πολλά τα ...φιλαράκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατάργηση των αγάμων Δεσποτάδων, εδώ και τώρα. αρκετό κακό έχουν κάνει στην Εκκλησία. Δυστυχώς όταν η Αγία Γραφή μιλάει και παραδίδει την Εκκλησία να την ποιμένουν οι οικογενειάρχες το θλιβερό 'Βυζάντιο" προσπάθησε να κάνει" ευνούχους" Δεσποτάδες που εν καιρώ τους εκπαραθύρωσαν οι π@@@@δες. Την ευθύνη έχουν και οι Πρεσβύτεροι που σύμφωνα με τους Ι.Κανόνες δεν έπρεπε να τους επιτρέψουν να παραμένουν σε ενορίες. Το θέμα είναι σοβαρό. Ενας π. Θεολόγος δεν τους σώζει με την παρουσία του. Είναι ανάγκη να αποτολμήσουν κάποιοι Πρεσβύτεροι την υπέρβαση και την δημιουργία Πραγματικής Εκκλησίας που θα είναι σύμφωνη με το Ευαγγέλιο.
    π. Ματθαίος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατάργηση των αγάμων Δεσποτάδων, εδώ και τώρα. αρκετό κακό έχουν κάνει στην Εκκλησία

      Π. ΜΑΤΘΑΙΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΑ ΛΕΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ! ΗΡΕΜΗΣΤΕ!
      ΝΑ ΚΑΘΑΙΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΞΙΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΠΑΡΘΕΝΙΑ! ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ !

      Διαγραφή
    2. Σεβαστέ πάτερ Ματθαίε, έχω τη γνώμη ότι στην προκειμένη, όπως και σε άλλες συναφείς και ομοειδείς περιπτώσεις, και υπό την προυπόθεση ότι αληθεύουν τα όσα σαφώς υπονοούνται, δεν ευθύνεται η θεσπισθείσα, υπό Οικουμενικής Συνόδου, αν δεν απατώμαι, αγαμία των επισκόπων, που ούτε στο Ορθόδοξο δόγμα προσκρούει, και που θεσπίσθηκε για το ευδιοίκητο αυτής, αλλά η έλλειψη υπευθυνότητας και ήθους από μέρους κάποιων ποιμένων. Πόσοι και πόσοι άγιοι δεν προήλθαν απ τις τάξεις του αγάμου κλήρου!
      Λ.Ν.

      Διαγραφή
    3. Ποιά αγαμία και ποιά παρθενία αγαπητέ; Μη απατώμεθα. Ούτε το ένα υπάρχει, ούτε το άλλο. Αγία η παρθενία αλλά δεν μπορούν να την έχουν όσοι ποτέ δεν ασκήθηκαν για να φθάσουν σε κάποιο στοιχειώδες επίπεδο εγκρατείας. Ποιά παράδοση λέει για ιερομονάχους σε διαμερίσματα και όχι σε αυστηρά ανδρικά μοναστήρια; Μη μυωπάζουμε. Εμείς φταίμε περισσότερο από τους αμαρτάνοντες γιατί ανεχόμαστε να κολάζονται και να κολάζουν. Και ποια αγαμία αφού πολλοί δυστυχώς άγαμοι έχουν ολοκληρωμένες σχέσεις μέ άνδρες; Ο κόσμος τόχει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι!...

      Διαγραφή
    4. ανώνυμε 11:20 πμ προτεσταντίζεις επικίνδυνα.
      Υπάρχει παράδοση της Εκκλησίας που ακολουθείται εδώ και αιώνες και αυτήν θα ακολουθήσουμε και όχι τις μπουρδολογες ιδέες σου που βρωμουν προτεσταντισμό.

      Φιλόθεος

      Διαγραφή
  6. Αν ο π. Θεολόγος είναι χριστιανός πως δεν πήρε χαμπάρι οτι είναι του σατανά ο προσκυνητής του Πάπα και συνλειτουργός των ιμάμηδων , ο οικουμενιστής αιρεσιάρχης Αλεξανδρείας και η μαφία του ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο δεσποτισμός, αγαπητοί φίλοι, συνιστά καρκίνωμα του εκκλησιαστικού οργανισμού που διαβιβρώσκει τις σάρκες του. Έγραψε σχετικώς ο αείμνηστος αγωνιστής του δικαίου και της αληθείας Κωνσταντίνος Μουρατίδης: " ο δεσποτισμός είναι η μεγάλη νόσος της Εκκλησίας, η οποία αποσυνθέτει την εκκλησιαστικήν ζωήν. Είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΠΙΒΙΩΣΙΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗΝ ΜΑΣ ΤΟΥ ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, καθιστάμενος τοσούτον μάλλον αποκρουστικός, διότι επικρατεί εις τον πανίερον χ'ωρον της Εκκλησίας, η οποία πρώτη αυτή εσάλπισε το κήρυγμα της καταργήσεως της εκμεταλλεύσεως ανθρώπου από άνθρωπον.
    Εν όσω κυριαρχεί εις την Εκκλησίαν ο δεσποτισμός, ΟΥΔΕΙΣ ΛΟΓΟΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΗ ΠΕΡΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΒΙΟΥ ΕΝ ΤΩ ΣΥΝΟΛΩ ΤΟΥ και εκπληρώσεως της ηγετικής λυτρωτικής αποστολής της Εκκλησίας προς τον σύγχρονον κόσμον". (βλέπε Κωνσταντίνου Μουρατίδου ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΝ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ, απάντησις και εις τον μητροπολίτην Κορίνθου Παντελεήμονα, ανάτυπον εκ του Ορθοδόξου Τύπου, 1978.
    Και στο πολύπαθο Κογκό, αυτήν τη στιγμή, ο δεσποτισμός καταπνίγει κάθε ικμάδα υγιούς εκκλησιαστικής ζωής. Βεβαίως το ποίμνιο, ασφυκτιώντας, θεοφιλώς αντιδρά. Είθε, ο Δομήτωρ της Αγίας μας Εκκλησίας, να "διασκεδάσει τας βουλάς των δεσποτοκρατών"!
    Λ.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φαῦλος βίος, φαῦλα δόγματα τίκτει! Καί τανάπαλιν! Οἱ Πατέρες πού τά ἐπεσήμαναν ἦταν σοφοί καί οἱ βαναύσως καταστρατηγούμενοι Κανόνες ...ἐκδικοῦνται, ὅπως ἡ φύσις ἐκδικεῖται τίς βίαιες ἀνθρώπινες καταστροφικές παρεμβάσεις του σ' αὐτήν. Λέτε για τον Θεόδωρο καί δεν λέτε γιά τον ἴδιο τον Προκαθήμενο τῆς Ὀρθοδοξίας ὁ ὁποῖος ἦταν ἐπί χρόνια καί χρόνια ὑποτακτικός σέ Γέροντα Μητροπολίτη γνωστό γιά τίς ἰδιαιτερότητές του...! Λοιπόν μή γελιώμαστε. Ἡ παραβίαση τῆς Πίστεως καί τῆς ἠθικῆς πᾶνε ἀντάμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπαρχουν και οι εξαιρεσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπογραφές και πειστήρια υπάρχουν κάπου ή αερολογείτε όλοι μαζί; Είναι τόσο γελοίες οι κατηγορίες που μυρίζουν λύσσα για τα χαμένα εδάφη (λεφτά, ταξίδια φίλων και άλλα πολλά). Τέτοιοι ιεραπόστολοι !!!
    Αλήθεια, γιατί έφυγε ο προκάτοχος από την Αλβανία θα μας πει κανείς; Μήπως για τον ίδιο λόγο που ήθελε να τον κάψει ο ένας εκ των τριών μοναχών με τους οποίους συζούσε; Είπε κανείς κάτι για σαπίλα;;;;;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι καταγγελίες, σοφιστή των 2:14 που προσπαθείς να καλύψεις τους σκαναδαλοποιούς, είναι επώνυμες και υπεύθυνες και το ξέρεις!
      Και αντί να σιωπήσεις λασπολογείς σε βάρος αθώων και καταξιωμένων ιερωμένων! Βγαίνεις κι από πάνω με περισσό θράσος!

      Διαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου